Balıkesir’de görev yapan Dr. Kadir Kızıltepe’nin ilk şiir kitabı “Tefekkür”, okuyuculardan büyük ilgi topladı.

Balıkesir Karesi 7 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli olan Dr. Kadir Kızıltepe, şiir yazmanın insan duygularına hitap ettiğini belirtti. Özdemir Asaf’ın sözleriyle, “Şiir okumayı, dinlemeyi hep sevmişimdir” diyen Kızıltepe, bu tutkusu nedeniyle eserlerini bir araya getirmeye karar verdi.

Dr. Kızıltepe, kitabında Mehmet Âkif, Sezai Karakoç, Cemal Süreya gibi Türk edebiyatının önemli şairlerine atıfta bulunarak, şiirin derin anlamlarını ve hayatın özünü ele aldığını ifade etti. Şiir yazma sürecinin, bir sağlık taramasında aldığı beklenmedik bir hastalık tanısıyla başladığını vurgulayan Kızıltepe, bu durumun onu daha çok tefekkür etmeye yönlendirdiğini söyledi. “Bir hekim olarak, hastaların duygularına tanık oldum. Şimdi ben de bir hasta olarak aynı duyguları yaşadım,” diyerek yaşadığı süreçteki dönüşümünü aktardı.

Dr. Kadir Kızıltepe, tedavi sürecinin kendisine sadece bakmayı değil, görmeyi de öğrettiğini ifade ederek, bu deneyimlerini şiirlerine yansıttığını belirtti. Sosyal medyada paylaştığı şiirlerin ardından, okuyuculardan gelen destekle bir kitap derleme kararı aldığını vurguladı. Kitabını oluştururken kendisine destek olan aile üyelerine, dostlarına ve Erguvan Yayınevi Genel Yayın Yönetmeni Mekki Yassıkaya’ya teşekkür etti.

DR. KADİR KIZILTEPE KİMDİR?

Dr. Kadir Kızıltepe, 1961 yılında Manisa’nın Tilkisüleymaniye köyünde doğdu. İlkokulu köyde tamamladıktan sonra, Manisa Atatürk Ortaokulu ve Manisa Lisesi’nden mezun oldu. 1979 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girdi ve 1985 yılında mezun oldu. Mecburi hizmet için Diyarbakır Silvan Merkez Sağlık Ocağı’nda iki yıl görev yaptıktan sonra Balıkesir’in Dursunbey İlçesi’ne atandı. 21 yıl boyunca çeşitli sağlık kuruluşlarında görev aldı, 10 yıl İlçe Sağlık Grup Başkanlığı yaptı. 2010 yılında Aile Hekimliğinin başlamasıyla Balıkesir Karesi 7 Nolu Aile Hekimliği görevine başladı ve halen bu görevi sürdürmektedir. Kızıltepe, evli ve dört kız babasıdır, ayrıca üç torunu bulunmaktadır.

HABER: SERMİN ASLAN