Evlerinde kendi imkânları ile ürettikleri ürünlerini tüketici ile buluşturma konusunda sıkıntı yaşayan kadınlarımıza destek olmak amacıyla, 8-13 Mart 2022 tarihleri arasında “Kadın El Emeği Festivali” gerçekleştirilecek. Yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Bandırma Belediyesi yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

Son dönemde ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle aile geçiminin daha da zorlaşması, ek gelir kaynaklarının bulunmasını adeta zorunlu hale getirdi.

Bu zorlukların aşılmasına en önemli katkıyı genelde kadınlarımız veriyor. Evinde ürettiklerini satarak aile bütçesine katkı sağlamaya çalışan kadınlara destek olmak amacıyla Bandırma Belediyesi tarafından “Kadın El Emeği Festivali” gerçekleştirilecek.

8-13 Mart 2022 tarihleri arasında Cumhuriyet Meydanı’nda kurulacak büyük bir çadırda, evlerinde kendi ürettikleri el emeği ürünlerini satmak isteyen kadınlarımıza ücretsiz stant verilecek. Kadınlarımız bu stantlarda festival boyunca satış yapabilecek. Festivalde, sadece Bandırma’da ikamet eden kadınların stant açmasına izin verilecek.

Bandırma Belediyesi Kadın El Emeği Festivali’nde yer almak isteyen kadınlar, 28 Şubat 2022 tarihi mesai bitimine kadar Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvurarak katılım formunu doldurmaları gerekiyor. Başvuru yapan kadınlardan başvuru sırasında ikametgah belgesi de istenecek.

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, festivalle ilgili yaptığı açıklamada; “Kadın El Emeği Festivali’ne katılan kadınlar sadece kendi el üretimi ürünler satılabilecek. Hazır ürünlerin satışına izin verilmeyecek. Hijyen konusunda sorun yaşanmaması için, gıda ürünlerinden de tarhana, reçel, turşu gibi sadece uzun ömürlü ürünler paketli olmak şartıyla satılabilecek.

El emeği ile üreten kadınlarımızın ekonomi içerisinde aktif rol almalarını desteklemek, kadın girişimciliğine katkıda bulunmak, kadınlarımızın el emeği ile ürettikleri ürünlerini alıcılarla buluşturmak, sosyal dayanışmaya katkı sağlamak amacıyla yapılacak bu projeye tüm üreten kadınlarımızı bekliyoruz” dedi.

HABER: ABDULLAH KANTARLIOĞLU




KAYNAK: İHA