Halk arasında lunapark arazisi olarak bilinen bölgenin Büyükşehir Belediyesi tarafından satışı yapılmak istenmesine tepki gösteren CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, kazandıkları ilk davanın ardından satışı engellemek adına 2. bir dava açacaklarını söyledi.

CHP İl Başkanı Serkan Sarı, dün İl Başkanlığı binasında Büyükşehir Belediyesi tarafından satışı yapılmak istenen lunapark arazisi ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıya Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli, Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın ve çok sayıda parti üyesi eşlik etti. Bir süredir CHP’nin gündeminde olan, büyükşehir belediyesinin lunapark arazisini satma girişimleri CHP tarafından olumlu karşılanmadı.

 

SATIŞ YİNE YARGIYA GİDİYOR

Her fırsatta bu alanın ranta kurban edilmemesi yönünde şehri yönetenlere çağrılarda bulunan Başkan Sarı, bu bölgenin vatandaşa yararlı hizmetler yapılarak değerlendirilmesini istedi. CHP İl Başkanı Serkan Sarı: “Lunapark alanının satışıyla ilgili süreç uzunca bir zamandır devam ediyor. Planlar Yapım Yönetmeliği üzerinden bu yerle ilgili planlamanın plan usulüne uygun olmadığı yönünde yeni bir dava açıyoruz ve bu sürecin takipçisi olacağız” dedi.

Sözlerinin devamında ise Serkan Sarı şunları söyledi: “Biz de kentin ve kentlinin hakkını savunan kadrolar olarak bu mücadelemizden asla bir adım dahi geri adım atmadık, atmayacağız. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın. Bu konuyla ilgili açtığımız dava ve işleyen süreci herkes biliyor. Önümüzdeki hafta içinde Burhanettin Ağabeyoğlu avukat arkadaşlarımızla gerekli çalışmaları yapıyor. Bu yeni kararın satışın iptali yönünden yeniden bir dava açılacak. Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği üzerinden bu yerle ilgili planlamanın plan usulüne uygun olmadığı yönünde yeni bir dava açıyoruz ve bu sürecin takipçisi olacağız. Yönetmeliğin 26’ncı maddesinin b bendinde bu planın, planlama usulüne uygun bir şekilde yapılması gerekiyor. Bilindiği gibi burası kültür sitesi olarak planlanmış bir yerdi. Hatta dönemin belediyesi oraya bir kültür merkezi yapmak üzere yine planı halkla paylaşmıştı. Aradan geçen yılların sonunda aslında kentin ihtiyacı olan, temeli atılan, bitirilemediği için belediyeye bitirilmek üzere devredilen yer, bir takım yazışmalar, birtakım devir çalışmalarıyla beraber kültür merkezi statüsünden bir takım takaslarla allem kullem değiştirilmiş ve farklı yerler gösterilmiştir. Fakat yönetmelik yapılan değişikliğin 500 metre yakınında bu sorunu çözmen gerekiyor diyor. Ne yazık ki bahsedildiği gibi değil. Büyükşehir “biz farklı yerlere kültür merkezi yaptık” diye savunma yapıyorlar. Ama ona bakarsanız İstanbul’da da kültür merkezi var, eğer buysa oraları kullanalım. Kentin ihtiyacı yerinde çözülmesi gerekiyor. Yeşil alanlarının, kültür-sanat alanlarının, spor kompleksi, donatı alanlarının mevcut halkın yaşadığı yerde çözülmesi gerekiyor. Ne yazık ki bu anlayışı kendilerine bir türlü anlatamadık.”

“HALKIN PARKI OTELE TAHSİS EDİLİYOR”

Lunapark alanının satışı gerçekleştikten sonra otel projesinin hayata geçmesiyle Atatürk Parkı’nın otelin arka bahçesi gibi kullanılacağını savunan Başkan Sarı: “Bunu bir gurur abidesi olarak sunan iktidarın sözcüsü, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz adına açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi’nin sözcüsü buraya yapılacakları gurur abidesi olarak sunuyor. Otel, AVM ve Atatürk Parkı’na bağlanan bir bağla halkın parkını da otele tahsis ediyorlar, orayı da bir bağlantıyla otelin arka bahçesi gibi kullanacaklar. Daha neyi satacaklar, daha nasıl ihanet edecekler biz de hayret ve şaşkınlıkla AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı takip ediyoruz. Satılacak yere yapılacakların oluşturduğu görselleri biz hazırlamadık. Bunlar Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın ekibi tarafından kamuoyuyla paylaşılan projeler. Bu ne demek biliyor musunuz? Burası kime verilecek, burada ne yapılacak her şey belli demektir. Projesi bile çizilmiş. Paylaşılan görsellerle buraya otel yapılmış, altına otopark yapılmış, altına AVM, üstüne otel yapmış bunun reklamını da Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Yani bu rant projesinin mimarı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın ta kendisi ve kadrosudur” dedi.

“BU YERİN VERİLMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Sözlerinin devamında lunapark alanının satışı yapılırsa veya tapu devri gerçekleştirilirse ilerleyen süreçte konunun dava ile takipçisi olacaklarını belirten Serkan Sarı: “Kentimiz ne yazık ki son dönemde gördüğü zulmün haddi hesabı yoktur. Emlakçı anlayışı var. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak belediyenin mülklerinin satışıyla ilgili yerinde ve gereğinde biz destek oluyoruz. İhtiyacı doğru kullanılacaksa, kaynağın maddi değeri varsa sadece o konularda destek veriyoruz. Ama toplumsal değeri olan, yaşam alanı olan, yaşama kazandırılacak alanların da savunucusu olmaya devam edeceğiz. Bu yerle ilgili ne yaparlarsa yapsınlar; satış yapıyorlarsa davayla takipçisiyiz, tapu devri yapıyorlarsa iptali için dava açacağız. Yeri gelecek Büyükşehir Belediyesini biz ve arkadaşlarımız yönetiyor olacağız ve o gün de bu işin takipçisi olacağız. Bu mücadele sadece bugün değil, bundan sonraki süreçte de sonuna kadar devam ediyor olacak. Sanıyorum biz iktidara kendimizi anlatamıyoruz. “Güç bende, ne istersem onu yaparım” anlayışına bu kenti teslim etmeyeceğiz” diye söyledi.




KAYNAK: İHA