21 Mart Dow Sendromu Farkındalık Günü sebebiyle Down Futbol Etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe bir çok ilçeden down sendromlu bireylerden oluşan takımlar katıldı.

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Balıkesir İl Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Balıkesir Üniversitesi tarafından 21 Mart Down Sendromlu Farkındalık Günü özelinde birtakım etkinlikler düzenlendi. Etkinlin dün sabah Kurtdereli Spor Salonunda yapılan Down Futbol etkinliğile başladı.

 

Yapılan etkinliğe birçok ilçeden down sendromlu futbol takımları katılırken İl merkezinde bulunan okullardan küçük yaşta öğrenciler seyirci olarak etkinliğe katıldı. Gerçekleşen müsabakalarda ise down sendromlu bireylerin ve izleyenlerin yüzünde oluşan tebessüm kaçınılmaz oldu. Etkinliğinin kazananı ise bütün down sendromlu bireyler oldu.

 

Etkinliğe katılım gösteren Gençlik Spor İl Müdürü Adem Özalp, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Yahya Akduman, tarafından müsabakalar sonunda takımlarda bulunan down sendromlu oyunculara madalya takdim edildi.

Down Futbol Etkiliniği madalya töreninin ardından gerçekleşen hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.        




KAYNAK: İHA