Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıldönümü Balıkesir’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Balıkesir Valiliği tarafından Kuva-yi Milliye Meydanı’nda düzenlenen kutlama etkinliklerinde binlerce Balıkesirli; Cumhuriyetimizin 100’üncü yaş günü coşkusunu paylaşmak için bir araya geldi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere mirası olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı; Balıkesir’de Valilik tarafından Kuva-yi Milliye Meydanı’nda düzenlenen etkinlikler ile kutlandı.

Küçüğünden büyüğüne her yaştan binlerce Balıkesirlinin bir araya geldiği programda vatandaşlar; Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıldönümünü kutlamanın sevincini ve coşkusunu paylaştılar.

Balıkesir Valiliği tarafından gerçekleştirilen kutlama etkinlikleri ilk olarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu’nun askeri araçla yaptığı geçit töreni ile başladı. Törene katılan Balıkesirlileri selamlayan Vali Ustaoğlu; Cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yıldönümünü kutladı. Tören ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Düzenlenen törende selamlama konuşmalarını yapan Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu: “Türkiye Cumhuriyetimizin 100’üncü yaş gününü kutlamanın coşkusunu, heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyetimiz 100 yıl önce bugün ‘hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ ifadeleriyle ilan edilmiştir. Cumhuriyet; erdemin, faziletin, halk iradesinin, hak ve hukukun, medeniyetin adıdır. Türkiye Cumhuriyeti milletimizin ortak eseridir. Bu nedenle ülkemiz; aziz milletimiz için olduğu kadar dünyanın mazlum ve mağdurları için de bir umut ışığı olarak doğmuştur. Cumhuriyet, bağımsızlığımızın sembolüdür. 29 Ekim milletimizin kendi kaderini tüm dünyaya ilan ettiği gündür. Kadim medeniyetimizden aldığımız güç ile birlikte milli ve manevi değerlerle yetişen inancı ve çalışkanlığıyla daha gelişmiş bir Türkiye için var gücümüz ile çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’ni Türkiye Yüzyılı vizyonuyla geleceğe daha güçlü, itibarlı şekilde hazırlıyoruz. Bu duygularla Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını; aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal ve İstikbal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha yad ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Vali Ustaoğlu’nun yaptığı selamlama konuşmalarının ardından tören; halk oyunları gösterileri; müzik dinletilerinin ardından yapılan geçit töreniyle sona erdi.

Törene Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, Ak Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Mustafa Canbey, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, MHP Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, il protokolü ve çok sayıda vatandaşlar katılım sağladı.

Haber: Buse Aslan