1. Haberler
  2. Manşetler
  3. ÇIRAK YOK BU MESLEK BİTİYOR

ÇIRAK YOK BU MESLEK BİTİYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Burhaniye ilçesinde at nallayan nalbant Ahmetercan Aslan, nalbantlık mesleğinin bitme noktasına geldiğini söyledi. Edremit Körfezine hizmet veren Aslan, işini severek yaptığını anlatırken, çırak bulunmadığını söyledi.
Havran ilçesinde oturan 50 yaşındaki Ahmetercan Aslan, Burhaniye’de at nallarken, mesleğin bitme noktasına geldiğini söyledi. Nalbantlığın baba mesleği olduğunu anlatan Aslan, 40 yıldır mesleğin içinde olduğunu söyledi. Mesleğin bitmekte olduğunu anlatan 2 çocuk babası Ahmetercan Aslan, ‘Aşağı yukarı yaklaşık çıraklık dahil 40 yıldır bu mesleği yapmaktayım. Baba mesleği bu. İşimi severek yapıyorum. Eskiden nalbant daha çoktu Körfezimizde. Genelde, Balıkesir Körfezi genelinde hizmet etmekteyim. Artık çırak da yetişmiyor. Her meslek gibi, bizim mesleğimizde ölme aşamasına geldi. Artık, okullu nalbantlar var, üniversitede yetişen. Ustadan yetişen nalbant kalmadı dersem yeridir. Bizden sonra kimler yapar bilemiyorum. İşimi severek yapıyorum’ dedi. At sahibi Murat Aydınlıgil de, ‘Ahmet usta atımızın bozulan toynaklarını tamir etti, düzeltti. Zaten Körfezimizde belki çok yerde bu mesleği icra eden yok. Kardeşimize bir telefon ediyoruz. Hemen çiftliğimize gelip atımızı nallıyor. Atımız da, develerimize antrenman yaptırıyor. Artık antrenmanlarımızda Ahmet ustanın da hakkı var’ diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
ÇIRAK YOK BU MESLEK BİTİYOR
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!