• CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik “Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin, belediyeleriniz SGK’ye olan birikmiş borçlarını ödesin” sözlerine Balıkesir’den yanıt verdi. Özel, AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönemde camilere ait cami etrafındaki bahçe ve arsaları maliyeye devredip kamu borçlarını ödediğini söyleyerek “Madem öyle CHP belediyelerdeki tüm camileri, elektrik trafolarının ortak kulanım alanlarının tamamını sana veriyoruz. Al bunları düş yakamızdan millete hizmet etmemize engel olma” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından zaferle çıkan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık ve Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehir’liyi tebrik etmek için bugün Balıkesir’e geldi. Teşkilat ve belediye başkanlarıyla bir araya gelen CHP lideri Özel, ayrıca kendisi için Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan kalabalığa hitap etti.

Burada Erdoğan'ın "Belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan birikmiş borçlarını ödesin. Öyle 25 kuruşa simit yok" ifadelerine cevap veren Özel, "Bunun tek amacı var; belediye başkanlarımızın elini kolunu bağlamak, hizmeti aksatmak, bunun üzerinden ucuz siyaset yapmak" dedi.

 

"EN BORÇLU 5 BELEDİYE AKP'DEN

YENİ DEVRALDIĞIMIZ BELEDİYELER"

Konuşmasında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösteren Özel, özetle şunları söyledi: “Öyle belediyeleri zora sokarak, halkın hizmetini aksatarak CHP'yi yıpratacağını düşünüyorsan aldanıyorsun. Millet arkamızda. Bunu millet görüyor, sana bunun hesabını ilk sandıkta soracak. Bakın Türkiye'de SGK'ya belediyelerin toplam borcu 14 milyar 699 lira. En borçlu belediyeler AKP'den yeni devraldığımız belediyeler. En borçlusu Bursa Büyükşehir, sonra Sakarya, sonra Ordu, sonra Balıkesir, sonra Denizli. Bakın en borçlu 5 belediye, 5'i de AKP'den aldığımız belediyeler. Şimdi kendi ödemedikleri parayı bizden kesmeye kalkıyorlar. Bu sayede çöpler toplanamasın, toplu taşıma aksasın, yollar yapılmasın istiyorlar ama şunu söyleyelim apırsan da köpürsen de neye başvurursan başvur bir yolunu bulacağız, bu hizmeti yapacağız milletin gönlünü fethedeceğiz edeceğiz” dedi.

 

BALIKESİR’DE CAMİ BAHCESİ

İLE KAMU BORCU ÖDEDİLER

CHP lideri Özel, Balıkesir’de AK Parti’li Belediyeler döneminde kamuya olan borçları ödemek için  camilerin bahçelerinin maliyeye devredildiğini iddia etti. Özel bu konuda ise şunları söyledi: “Balıkesir Belediyesi’nin kamuya olan borçlarını için camiyi ve etrafını borca karşılık vermişler. AK Parti’li belediyenin borcunu sildirmişler. Cami camidir orada hizmet görülecek o caminin tapusu belediyeden maliyeye geçince varıp da camiyi yıkacak, boşaltacak oraya AVM yapacak hal yok. Ama sen bunu borca karşılık AK Parti’li belediyeden kabul ediyorsun. Madem öyle CHP belediyelerdeki tüm camileri, elektrik trafolarının ortak kulanım alanlarının tamamını sana veriyoruz. Al bunları düş yakamızdan millete hizmet etmemize engel olma.”

 

İKTİDARI İLK SEÇİMDE ALACAĞIZ

Erdoğan’ın CHP’li Belediyelerin elini kolunu bağlamak istediğini ve CHP’li belediyelerin hizmet üretmesine engel olduğunu söyleyen Özgür Özel, halkın bunu gördüğünü ve ilk seçimde sandıkta bunun hesabını soracağını ifade etti. Özel, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Önünde dünya kadar dosya var. Kentsel dönüşüm için, toplu taşıma için, temiz su için, çevre için ama imzaları atmayarak Türkiye'ye dışarıdan bulduğumuz kaynağı belediyelerimize kullandırtmıyor. Şimdi de gelmiş, geçmişten bugüne AK Parti'den aldığımız belediyelerde bilhassa SGK ve Vergi Dairesi'ne inanılmaz borçlar var. Zamanında parayı yatırmamış, SGK'nın parasıyla burada belediyecilik yapmış ona rağmen kazanmışız. Şimdi diyor ki, AK Parti döneminde ödenmeyen parayı, MHP döneminde ödenmeyen parayı bir seferde, faiziyle senin paralarından keseceğim. Bunun tek amacı var; belediye başkanlarımızın elini kolunu bağlamak, hizmeti aksatmak, bunun üzerinden ucuz siyaset yapmak. Belediyeleri zora sokarak, halkın hizmetini aksatarak CHP'yi yıpratacağını düşünüyorsan aldanıyorsun. Halk arkamızda, millet arkamızda, bunu millet görüyor ve sana bunun hesabını ilk sandıkta soracak."

 

TEHLİKE GEÇMİŞ DEĞİL

Konuşmasında sokak köpekleri ile ilgili yasal düzenlemeye değinen Özel, "CHP'nin bütün milletvekilleriyle ayrı ayrı gurur duyabilirsiniz. Onlar olmasaydı bütün sakat köpekler ya da bütün barınağa toplanıp 1 ayda sahiplendirilememiş köpekler çamaşır suyuyla zehirlenerek 6 saat içinde acı acı sesler ile katledileceklerdi. Grubumuz direndi, mücadele etti ve canlarımızı katliamdan kurtardı. Kendilerini tebrik ediyorum" diye konuştu.

"Ancak tehlike geçmiş değil" diyen Özel, bu konuda son olarak şunları söyledi: "Şimdi diyor ki 'Köpekleri toplayacağız, kısırlaştıracağız, sahiplendireceğiz. Belediyelere, bunları yapmayanlara ağır cezalar koyuyor. Ve zımnen diyor ki 'Bu işi çöz. Ya çöz ya da cezayı alırsın.' Bunun yolu belediyelere bu konuda kaynak yaratmaktır. Bütün yükü belediye başkanlarına atıp cezayla tehdit ediyorlar. Bu katliamın önünü açacak sakat bir düzenlemedir. Bu noktada bir kez daha bütün hayvanseverleri AK Parti'nin oyununa karşı uyanık olmaya ve mücadeleye devam etmeye davet ediyorum."

 

AHMET’İN CEBİNDEKİ ANAHTAR!

Konuşmasının son bölümünde ise CHP’li belediye başkanlarını halka emanet eden Özel; sözlerini şu şekilde tamamladı: “Belediye başkanlarımızla birazdan bir araya geleceğiz. Balıkesir’i onlara emanet ettiniz, ben de onları sizlere emanet ediyorum. Onlar çalışacaklar, mücadele edecekler. Ama görüyorsunuz ki birileri onlara çelme takmaya, ellerini ve kollarını bağlamaya çalışıyor. İşsizlik büyük sorun. Ama belediyeleri ağzına kadar elemanla doldurmuşlar, gelen para maaşlara yetmiyor. Elbette herkesin çocuğunun işsizlik derdi var. Beklentiler yüksek. Ancak bütün sorunları belediyeler üzerinden çözmek mümkün değil. Belediyelerdeki yaygın başarı bize daha büyük başarıları getirecek. Ahmet’in cebinde bir anahtar var. Sanmayın ki Balıkesir Büyükşehir’in kapısının anahtarıdır, kasasının anahtarıdır, bu güzel şehrin anahtarıdır. Ahmet’in cebinde tuttuğu; Gazi Mustafa Kemal’in partisinin iktidarının anahtarıdır. O kapıyı açacak. Başkanlara sahip çıkın. Kusurları varsa kulaklarına, iyi yaptıklarını da meydanlarda, kahvelerde, evlerde, sokaklarda anlatın. Onlara sahip çıkın. Onlar başaracaklar, biz başaracağız. Onlar başaracaklar, biz cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk seçimlerinde partimizi iktidar yapacağız. Onlar başaracaklar, emeklinin yüzü gülecek, esnafı, çiftçiyi kurtaracağız, borçları sileceğiz, yüzleri güldüreceğiz. Halkın iktidarı için halkın başkanlarına sahip çıkın, destek verin. Hepinizi seviyorum, hepinize güveniyorum. Ahmet Başkanımı Balıkesir’e bir kez daha emanet ediyorum. Balıkesir’i de ona emanet ediyorum.”

 

“MAKAM KAHVESİNİ İÇMEYİ

ÇOKTAN HAK ETTİK”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi makamına gelerek Ahmet Akın’ın kahvesini içmeyi çoktan hak ettiklerini vurgulayan Genel Başkan Özgür Özel “5 yıl gecikmeli de olsa Balıkesir halkının yüzde 51’inin teveccühüyle bu göreve gelmiş olmanızdan dolayı tebrik ediyorum. Ahmet Akın ile 9 yıl aralıksız görev yaptık, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde. Uzun süredir hazırlandığımız ve hak ettiğimiz bir başarıydı bu. 100 günde yaptıklarını saydım. Türkiye’nin en çok borcu olan ilk 5 belediyesinden birini devralmasına rağmen azımsanmayacak derecede işler yapılmış. Altyapı çalışmalarında asfaltına, tarımsal sulamaya kadar son derece önemli işler yapılmış ve başlanmış.” ifadelerini kullanarak Başkan Ahmet Akın’ın başarılı bir gidişat sergilediğini belirtti. 

 

‘YAKIN KART’ TANITILDI

Başkan Ahmet Akın, seçim vaatlerinden biri olan ‘Yakın Kart’ın 1 numaralı kartını Özgür Özel’e takdim etti. İhtiyaç sahibi vatandaşların kredi kartı gibi kolaylıkla kullanabileceği ‘Yakın Kart’ın tüm CHP’li belediyelerde uygulanacağını dile getiren Özgür Özel “Bizi çok güzel anlatıyor. Bu kartlar, Ekim-Kasım ayı gibi bu kartların bir yönü tüm belediyelerimizde aynı olacak bir yüzü de yerele özel tasarımını barındıracak. Yerel tasarımı tamamlanan ilk kartı çok başarılı bulduğumu söylemek isterim. Gerçek bir kredi kartı gibi internet alışverişlerinde de kullanılacak. Bu kart, Ahmet Akın’ın önceki belediyelere göre daha yakın çalışacağının bir ifadesi. Sorunları bitirmeyecek ama bir nebze hafifletecek. Bu kart, halk ile CHP arasında halkçı belediyecilik üzerinden bir köprü kuracak. Bu köprü de CHP’yi iktidara taşıyacak. Emeklinin, esnafın, çiftçinin, öğrencinin, asgari ücretlinin sorunları, CHP iktidarında çözülecek.” dedi.

 

İLK HEDEF SAHİPLENDİRMEK

Balıkesir’de “Sahipleniyoruz, Sahipsiz Bırakmıyoruz” adında sokaktaki can dostların sahiplendirilmesiyle alakalı bir seferberlik başlattıklarını anlatan Başkan Ahmet Akın “2 barınağımızda; kedi ve köpek olarak 2 bin 500 can dostumuz var. İlk hedefimiz bunları sahiplendirmek. 5 günde 270 can dostumuzu sahiplendirdik. Bununla ilgili bir web sitesi de oluşturduk; https://candostlar.balikesir.bel.tr/ adında. Buradan büyük bir ilgi oldu. Sahiplenen vatandaşlarımıza; mama ve veterinerlik desteği sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

 

GENEL MERKEZ İÇİN BALIKESİR’DEN

KEDİ SAHİPLENECEKLER

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Barınaklarından bir kedi sahiplenmek istediklerini belirten Genel Başkan Özgür Özel “Az daha meclisten katliam kanunu çıkıyordu; CHP ve muhalefet partilerinin vekilleri sayesinde engellendi. Şimdi de örtülü katliam kanunu çıktı. Belediyelere yükümlülüğü veriyor para vermiyor, kaynak yaratmıyorlar. Yani gözün görmediği yerde kurtul ondan diyorlar. Bizim belediyelerimiz böyle bir iş yapmayacak. Halkımızın bize destek olması lazım. Bizim belediyelerimiz; toplayacak, kısırlaştıracak ve sahiplendirecek.” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel daha sonra Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık ve Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli’yi makamlarında ziyaret ederek başarı diledi ve projeleri hakkında bilgi aldı.

HABER: İLKAN TOPRAK