Balıkesir’in Karesi İlçesinde yaşayan Ahmet Yıldızlı açtığı çay ocağına Kürseli Ahmet’in Çay Ocağı adını verdi. Kendisini çaycılar kralı olarak tanıtan Ahmet Yıldızlı köyünün adını verdiği çay ocağına en büyük ilgiyi ise yine kendi köylüsü gösteriyor.

Balıkesir’de 5 yıldır çay ocağı işletmeciliği yapan Ahmet Yıldızlı, köylüsü için bir çay ocağı açmaya karar verdi. Açtığı çay ocağının ismini Kürse’li Ahmet’in çay ocağı koyan esnaf Yıldızlı, kendisinin de Kürse’li olduğunu köyünde yaşayanların Balıkesir’e geldiklerinde iş yerine uğramadan geri dönmediklerini söyledi. Çay demleme işini özenle yaptığını mesleğini sevdiğini söyleyen Yıldızlı, taze çayı için esnafın sıraya girdiğini söyledi.

 

“MÜŞTERİLERİM KEYİFLE SOHBET ETSİN DİYE BURADAYIM”

Beş yıldır bu işi yaptığını söyleyen Ahmet Yıldızlı, “Bu çay ocağını Kürselilerin hepsini bir araya toplayabilmek için istedim. Buraya normal vatandaş da geliyor fakat gelenlerin yüksek kısmı köylüm. Çay ocağımızın ismini gören köylümün tepkileri hep güzel şekilde oluyor buda beni mutlu ediyor. Ben işimi severek yapıyorum, buraya gelen müşterilerimin çoğu sürekli müşterim, bizler onlara saygı çerçevesinde yaklaşıyoruz onlar da bize. Müşterilerimin keyifle oturup sohbet edebileceği bir çay ocağı işletmesi kurduğum için kendimle gurur duyuyorum. Her işin zorlukları vardır fakat ben sabah çay ocağımı açıp çayımı ocağa koyduğumda içim huzur ile doluyor. Bütün esnaf arkadaşlarıma selamlar yolluyorum ve her bir arkadaşımın Ramazan-ı Şeriflerini kutlayıp herkese hayırlı bereketli bol kazançlar diliyorum” dedi.  HABER: AYDIN ENES ERBAŞI




KAYNAK: İHA