Burhaniye Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi belediye meclisinde 501 milyon lira olarak oy birliği ile kabul edildi.

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in başkanlığında toplanan Burhaniye Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısının gündeminde 2023 Mali Yılı Tahmini bütçesi vardı. Mecliste Burhaniye Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi için teklif edilen 501 milyon lira mecliste oy birliği ile kabul edildi.

Plan ve Bütçe komisyonunun 20 gün süren çalışmaları neticesinde belirlenen 2023 yılı Bütçesinin, Başkan Yardımcısı Oktay Erbalaban ve Meclis Üyeleri Hasan Küçükdereli, Cemal Akkılınç, Bülent Başaran, Şevki Yücel’in yer aldığı Plan ve Bütçe komisyonunun uzun süren istişareleri sonucunda belirlenen gelirler hanesinde, vergi gelirleri, teşebbüs ve mülkiyet gelirleri, bağışlar, yardımlar, özel gelirler adı altında; giderler hanesinde ise, personel, SGK, mal ve hizmet alımları, faiz giderleri, cari transfer, sermaye ve yedek ödenek yer aldı.

BELEDİYE BÜTÇESİ 3 YILDA 10 KAT ARTTI

56 Milyon olan 2019 Bütçesine göre yaklaşık 10 kat artan 2023 yılı belediye bütçesi, Mali İşler Müdürlüğünün 2023 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi hakkındaki müzekkeresi ve Plan ve Bütçe Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edilerek 501 Milyon olarak belirlendi.

DEVECİLER OYLAMA SONUNDA TÜM MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Meclis toplantısı sonunda tüm meclis üyelerine teşekkür eden Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler: “Mali yılı bütçemizi 10 kat arttırarak 501 Milyon olarak belirledik, yatırımlarımıza devam ediyoruz. Söz verdiğimiz tüm projelerimizi hayata geçireceğiz, iller bankasından ve bankalardan kredi kullanmadık, kullanmayacağız, SGK borçlarını ödedik, kendimiz kaynak yaratarak daha önce yapılmayanları yapıyoruz ve Burhaniye’ye değer katmak; daha da geliştirmek çabasındayız. Halkımıza söz verdik, yapacağız” dedi.

Belirlenen bütçe Balıkesir İlçeleri arasında Edremit ve Bandırma’dan sonra en yüksek bütçesi olan Belediye, Burhaniye Belediyesi oldu.




KAYNAK: İHA