Bir Vali düşünün; devletin yumuşak yüzünü milletinden eksik etmeyen, milleti için tüm kurum müdürleri ile kenetlenmiş, canla başla şehri, milleti ve insanlık adına üst üste mesai harcayıp, milletinin yanında olan bir Vali.. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, hafta sonunu evinde geçirmek yerine özel çocuklarla birlikte alışveriş merkezinde doyasıya eğlenip birlikte vakit geçirdi. Çocukların ‘Vali Amca’sı Şıldak, bu kez özel çocukların gönlünde taht kurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Her valimiz kendi şehrinin Hazreti Ömer’i olmalıdır; devletin soğuk yüzünü değil, sıcak elini ve gülen yüzünü temsil etmelidir” sözleri Balıkesir’de hayat buldu.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle hafta sonu eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte özel çocuklarla alışveriş merkezinde gitti. AVM’nin oyun alanında çocukların eğlencelerine ortak olan Şıldak, miniklerle yakından ilgilendi.

 

ŞILDAK: “ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ,

ÖZELLİKLE ÇOCUKLARIMIZ BAŞIMIZIN TACIDIR”

 Çocukların farklı bir gün geçirmelerini sağlayan Vali Şıldak, daha sonra özel çocuklar ve ailelriyle birlikte yine AVM’de yemek yedi. Şıldak, programla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Engelli vatandaşlarımız, özellikle çocuklarımız başımızın tacıdır. Hepimiz birer engelli adayıyız, bu bilinçle devlet olarak her zaman onlarla birlikteyiz. Engellilerimizin her insan gibi topluma karışarak hayatın içinde olmaları amacıyla yürüttüğümüz çalışmalarımızı, samimiyetin öncelik olduğu programlarımızla pekiştiriyoruz. Bu vesile ile toplumdaki farkındalığı arttırmayı sağlayan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü bir kez daha kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

 




KAYNAK: İHA