Uluslararası arenada üstlendiği başarılı görevler ile dikkatleri üzerine çekmeye devam eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, son olarak Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) tarafından Türkiye’nin de aralarında bulunduğu Mewa Bölgesi’nden sorumlu ‘Hükümetin Geleceği Elçisi’ olarak görevlendirildi.

Dünya Habitat Günü’nün Balıkesir’de düzenlenmesini sağlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, uluslararası alandaki ikili ilişkilerini gün geçtikçe arttırmaya devam ediyor.

Kısa süre önce Güney Kore'de düzenlenen Dünya Yerel ve Bölgesel Liderler Zirvesi – 7. UCLG Dünya Kongresi’ne katılan Başkan Yılmaz, burada aralarında Türkiye’nin de yer aldığı Afganistan, Bahreyn, İran, Irak, Ürdün, Kuveyt, Lübnan, Umman, Filistin, Katar, Suudi Arabistan, Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Yemen ülkelerini kapsayan Mewa Bölgesi adına bir konuşma yapmıştı.

Konuşmasında bölgenin karşı karşıya olduğu sorunların çözümünde daha fazla yerel ve bölgesel çabanın gerektiğini ifade eden Başkan Yılmaz ‘dayanışma’ çağrısı yaptı, “Yerel yönetimler her türlü sorunu aşmak için güçlü olmalı” dedi.

 

HÜKÜMETİN GELECEĞİ BÜYÜKELÇİSİ OLARAK SEÇİLDİ

Güney Kore’de gerçekleştirilen ve “İnsanlar, Gezegen ve Hükümet için İnsanlığın Geleceği Paktı”nın onaylandığı kongrede Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Hükümetin Geleceği Elçisi (Ambassador for the Future of Government) seçildi. Aynı toplantıda Barselona Belediye Başkanı Ada Colau İnsanların Geleceği Elçisi seçilirken, Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ise Gezegenin Geleceği Elçisi olarak seçildi.

Başkan Yılmaz buradaki göreviyle ilgili olarak özetle şunları söyledi; “Hükümetin geleceği; yerel ve küresel gündemleri birbirine entegre ederek tek bir gerçeklik olarak yönetmeyi amaçlıyoruz. Toplumların kentlerde karşılaştıkları zorluklara yanıt vermek, uluslararası işbirlikleri, yerel yönetim finansmanları, acil durum yönetimi gibi küresel gündemler üzerine çalışmalar yapacağız” dedi. Yerel yönetimlerin her türlü sorunu aşmak için güçlü olması gerektiğine vurgu yapan Başkan Yılmaz, “Şehirlerimizin ve bölgelerimizin sesini uluslararası platformlara taşımakta kararlıyız” dedi.

 




KAYNAK: İHA