Balıkesir Valiliği koordinesinde Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü’nün “Bir Adım Bin Umut” projesi dün düzenlenen program ile tanıtıldı. Tanıtım töreninde Balıkesir genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceğe giren öğrencilere ödülleri verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nce 2023 Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) çerçevesinde düzenlenen Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce “Bir Adım Bin Umut Projesi” tanıtım ve ödül töreni Avlu Balıkesir Konferans Salonunda yapıldı.

“Bir Adım Bin Umut Projesi” tanıtım ve ödül töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası Proje Tanımı ve video gösterimi ile devam etti.

Programa Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hv.Plt.Tuğg Cihangir Kemal Yüzçelik, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Yücel Oğurlu, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Şube Müdürleri, Emniyet Personeli ve vatandaşlar katıldı.

Program Balıkesir Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Erhan Tetik’i proje hakkında verdiği bilgi sunumu ile devam etti.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce “Bir Adım Bin Umut Projesi” kapsamında 13.500 çocuk ve gençle birebir iletişim kuruldu.

2023 yılı içerisinde Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında; İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde, Balıkesir Valiliği’nin destek ve himayelerinde, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce faaliyete geçirilen, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü, Altıeylül ve Karesi İlçe Belediye Başkanlıkları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şube Başkanlığı proje ortakları ile birlikte yürütülen İlkokul, Ortaokul, Lise ve Üniversite öğrencilerinin katılımlarıyla birlikte toplum bilincinin geliştirilmesi ve toplumun bir parçası olduklarının farkına varmalarının sağlanması, kişisel gelişim, tarih bilinci, sosyal yaşam ve kültürel zenginlik anlamında milli değerlere uygun çalışmalar yapılması amaçlanan "Bir Adım Bin Umut" Projesi kapsamında Balıkesir il genelinde 13.500 çocuk ve gençler birebir iletişim kuruldu.

“Bir Adım Bin Umut Projesi” kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen; 78 çocuk ve gence okçuluk kursu, 112 çocuk ve gence yüzme kursu, 60 çocuk ve gence tekvando kursu verildi. Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 40 çocuğa halk oyunları kursu, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan; 15 gence asma davul branşında, 81 çocuğa gitar branşında, 40 çocuğa bağlama branşında, 42 çocuğa keman branşında enstrüman kursları düzenlendi. Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şube Başkanlığınca, 40 engelli bireye yönelik koro alanında müzik kursu verildi.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce organize edilen Orta ve Lise Okullarında öğrenim gören 9.461 çocuk ve genç okullarında ziyaret edilerek genel güvenlik konularında bilgilendirme, öğrencilere ağız, diş sağlığı ve göz taraması, çocuk ve gençlere yönelik koruyucu ve önleyici faaliyetler yapıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Altıeylül ve Karesi ilçe Belediyesinin destekleriyle Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlü organizesinde; 3.285 adet ayakkabı, 2.266 adet mont, 2.274 adet eşofman, 956 adet satranç ve mangala takımı, 440 adet oyuncak, 240 adet hikâye kitabı ilk ve ortaokul öğrencilerine hediye edildi.

Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen; 81 İlk, Orta ve Lise Okullarında öğrenim gören öğrencilere bilişsel düzeylerine göre drama ile gerçekleştirilen sosyal beceri eğitimi verildi. Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şube Başkanlığı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koordinesinde 100 engelli çocuk ve genç ile birlikte onlara refakat eden ailelerine yönelik sinema etkinliği düzenlendi.

Proje kapsamında çocuk ve gençlerin katılım sağladığı "2023 Cumhuriyetimizin 100. Yılı" temalı şiir ve "Polis" temalı resim yarışması düzenlendi.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce “Bir Adım Bin Umut Projesi” tanıtım ve ödül töreni öğrencilerin gitar, keman ve halkoyunları gösterisi, dereceye giren öğrencilerin şiirlerini okuması ve Resim ve Şiir Yarışmasının ödül töreniyle son buldu.

 

HABER: SERMİN ASLAN