Bünyesinde bilimden kültüre, sanattan spora birçok alanda öğrencilere eğitim sunan Kepsut Belediyesi Şehit Eren Bülbül Gençlik Merkezi Kepsut’un geleceğine ışık tutuyor.

Kepsut Belediyesi tarafından 2022 yılında hizmete alınan Şehit Eren Bülbül Gençlik Merkezi, nezih ve konforlu donatıları yanı sıra alanında uzman öğretmenleri ile bir yandan çocuk ve gençleri, sanat ve sporla buluştururken diğer yandan üniversite ve lise sınavlarına hazırlanan öğrencilere ücretsiz eğitim desteği veriyor.

 

EĞİTİME HEP DESTEK TAM DESTEK

Merkezde halen 978 öğrencinin eğitim aldığını söyleyen Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, bunların 267’sinin futbol, 67’sinin voleybol, 71’inin jimnastik, 55’inin pilates, 60’ının resim, 53’ünün  müzik olmasının yanı sıra 405 öğrencinin ise LGS ve YKS ye hazırlık kurslarına kayıtlı olduğunu ve bu alanlarda eğitim aldıklarını söyledi.

Başkan Cankul, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Faaliyete geçtiğimiz ilk günden beri birçok yaş grubuna hitap eden kurslar açtık. Öğrencilerimizin okuldaki eğitimlerini desteklemenin yanında ağırlıklı olarak LGS ve YKS ye hazırlanmalarına rehberlik ettik.

2022-2023 yılı merkezimize kayıtlı YKS hazırlık grubu öğrencilerimiz (25 örgün - 11 mezun) YKS yerleştirme sonuçlarına göre 5 Lisans 11 ön Lisans olmak üzere nitelikli üniversitelerde eğitim görmeye hak kazandı. LGS Yerleştirme sonuçlarına göre, 23 kişilik LGS ye hazırlık grubu öğrencilerinden 17 si nitelikli liselerde eğitim görmeye hak kazandı.

2023-2024 yılı merkezimize kayıtlı olan öğrencilerden YKS yerleştirme sonucuna göre mezun grubumuzdan 8 Lisans örgün öğrenci grubumuzdan ise 7 lisans 3 ön lisans olmak üzere nitelikli üniversitelere öğrencilerimizi yerleştirdik. LGS yerleştirme sonuçlarına göre ise 34 kişilik LGS ye hazırlık grubu öğrencilerinden 27 si nitelikli liselere gitmeye hak kazandılar.

Fen Bilgisi, Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Geometri, Coğrafya, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, İngilizce, Almanca, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olmak üzere 12 branşta öğrencilerimize eğitim verdik. Bunun yanında spor alanında yoğun ilgi gören jimnastik ve futbol kurslarıyla birlikte voleybol ve badminton, güreş kursları ile de öğrencilerimizi ilgilerine göre sportif faaliyetlere yönlendirdik. İlçemizin kadınlarına yönelik pilates dersleri ile spor alanında ki yelpazemizi de genişlettik.

Sportif faaliyetlerimizin yanında resim, müzik gibi sanat alanında da kurslar açtık. Resim kurslarına katılan öğrencilerimizin ürünlerini önemli günlerde sergileyerek resme olan tutkularını perçinledik. Müzik branşında gitar, bağlama, keman ve piyona ile farklı müzik aletlerini kullanmalarına olanak sağladık.

Kepsut Belediyesi olarak her zaman eğitimin ve gençlerimizin yanında olduk bundan böylede eğitime olan desteğimiz sürecek.” dedi.

 

HABER: İLKAN TOPRAK