Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 27 Aralık 2018 yılında göreve atadığı Balıkesir Üniversitesi Rektörü İlter Kuş, 4 yıllık görev süresinde uyuyan devi adeta uyandırdı.

  • Akademik kadroyu arttırarak başarılı akademisyenleri BAÜN bünyesine katan, öğrenci-rektör buluşmaları ile sorunlara bizzat dokunan, kent ve sanayi işbirliği ile şehriyle bütünleşen bir üniversite için aktif rol alıp önemli adımlar atan, açılan yeni fakülteler ile BAÜN’ü büyüten, Üniversite Hastanesinde yoğun bakımlardan acil servise kadar birçok ilki hayata geçiren, TEKNOKENT’e sağladığı destek ve kurduğu istihdam ofisi ile öğrencilere eğitim hayatı sonrası iş bulma fırsatı sağlayan girişimciliği, devlet adamlığı ve entelektüel kişiliğiyle Balıkesir Üniversitesi tarihine büyük kazanımlar sağlayan Prof. Dr. İlter Kuş tabiri caizse BAÜN’de çağ açıp çağ kapatan rektör oldu.

 

 

 

 

Türkiye’de saygın marka değeri ile yükseköğretim yaşamının öncü kurumlarından Balıkesir Üniversitesi (BÜN)’nde Prof. Dr. İlter Kuş’un 4 yıl önce Rektörlük koltuğuna oturmasıyla birlikte şehre değer katan, şehri ile bütünleşen üniversite kimliği adım adım büyüdü.

Görev süresince birbirinden değerli projeleri hayata geçirip hizmete açan Rektör Kuş, eğitimden sanata, spordan sağlığa her alanda Üniversitenin gelişip büyümesine büyük katkı sundu.

 

ÖNCE HEDEFLER BELİRLENDİ!

Balıkesir Üniversitesi’ne Rektör atanmasının ardından hedefler belirlediğini ve bu doğrultuda çalışmalarına başladığını söyleyen Rektör Kuş; “Bu süreçte katılımcı yönetim anlayışıyla, üniversitemizin tüm paydaşlarıyla etkin ve sürdürülebilir bir iletişim yürüttük.

Şehirle bütünleşmemizin en önemli halkası olan Üniversite Hastanemizde her alanda güçlü bir büyüme ve gelişim sağladık. Açılan yeni birimlerin yanı sıra, artan personel sayısı ve yatak kapasitesi bu gelişim sürecinin en önemli göstergeleri arasında yer aldı. Üniversitemizde kurulan üç yeni fakülte ile fakülte sayımız 14’e ulaştı. Açılan yeni bölüm ve programların yanı sıra Üniversitemizde 6 yeni Araştırma ve Uygulama Merkezi kuruldu. Mehmet Akif Ersoy Merkez Kütüphanesi, Kongre ve Kültür Merkezi, İlahiyat Fakültesi gibi önemli projeler tamamlandı. Ulusal spor organizasyonlarına ev sahiplikleri ile üniversitemizin ve şehrimizin tanıtımına katkı sağlandı. Milli sporcularımızın uluslararası başarılarıyla gurur duymaya devam ettik” dedi.

 

NİTELİKLİ VE DONANIMLI GENÇLER

YETİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Akademik başarının yanında eğitimde fırsat eşitliği sağlanması ve Türkiye’nin geleceği gençleri donanımlı birer birey haline getirmek için her türlü imkanı yaratmaya çalıştıklarının altını çizen Rektör Kuş; “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yerleşkemizde yapımı sürdürülen Kız Öğrenci Yurdu projesi ve yeni yurt projeleri tamamlandığında da barınma bağlamında öğrencilerimize çok daha konforlu ve ekonomik koşullar sağlanacak olması bizleri ayrıca sevindirmektedir. Akademik ve fiziki imkanlarımızın gelişimi, üniversitemizin tercih edilirliğini de doğrudan etkilemektedir. Diğer yandan tam kapasite ile faaliyetlerini sürdüren Teknokentimiz ve yeni kurulmasına rağmen kısa sürede öğrencilerimize ve mezunlarımıza doğrudan olumlu etki etmeye başlayan Mezun İstihdam Ofisi Koordinatörlüğümüz de üniversitemiz ile sanayi ve tüm sektörler arasında köprü olmaya devam etmektedir” dedi.

 

ÖĞRENCİLERİNE DEĞER

VEREN ÜNİVERSİTE

Eğitimde başarılı öğrencilerin ancak mutlu olduklarında sağlanabileceğini ifade eden Rektör Kuş, bu bağlamda üniversite üst yönetimi olarak öğrencilerin görüş ve taleplerine değer verdiklerini belirtti. Kuş; “Öğrencilerimizle üniversite üst yönetimini buluşturan Öğrenci-Rektör Buluşmaları etkinliklerini, “Öğrenci Odaklı Yönetim, Mutlu Öğrenci" ilkesi ile hayata geçirdik. Öğrencilerimizin görüş, öneri ve talepleri doğrultusunda sorumluluk alanlarımızda ilgili adımlar atarken, ilgili kurumlarımızın destekleriyle ulaşım, barınma gibi alanlarda da iyileştirmeler sağlandı. Mezunlarımızın istihdam olanaklarını artıracak çok sayıda iş birliğine imza atık” dedi.

 

ÜRETEN BAÜN, GÜÇLÜ ÜNİVERSİTE

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş döneminde Tıp Fakültesi Hastanesi ek binası, yoğun bakımlar, acil servis ve yeni hizmete açılan merkezlerle birlikte sağlık alanında adeta bir devrim gerçekleştirirken tedavi için çevre illere sevk ve gidişlerde azaldı. Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi bölgede sağlık arayanlar için adeta bir cazibe merkezine dönüştü.

Tüm bunların yanında üreten Balıkesir Üniversitesi 514 dekar alanda tarımsal üretim de yaptığını ifade eden Rektör Kuş; “Çağış Yerleşkesinde yer alan tarıma elverişli arazilerde Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ekimi yapılan buğday, arpa, ayçiçeği ve mısır gibi tarımsal ürünler ile üniversitemize katma değer yaratılırken üniversitemiz bünyesindeki uygulama çiftliğimizdeki hayvanlar için yem sağlanmış olunuyor” dedi.

Rektör Kuş, sözlerini şu şekilde tamamladı; “Köklü geçmişi ile Balıkesir’in ve ülkemizin en prestijli eğitim markalarından birisi olan üniversitemiz, her alanda değer üretimini sürdürmeye, şehrimize ve ülkemize değer katmaya, nitelikli ve donanımlı gençler yetiştirmeye devam edecektir.”

 




KAYNAK: İHA