Harçlığını çıkarmak için kuryelik yapan Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Ata Emre Akman’ın öldürülmesi sonrası CHP Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Sandıkçı yaptığı basın açıklamasında; “Adalet olamadan huzur olmaz dedi.

Balıkesir’de harçlığını çıkarmak için kuryelik yaparken bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ın ölümüne tepkiler devam ediyor. Genç yaşta hayatını kaybeden Akman için Ali Hikmet Meydanı’nda Balıkesirli kuryeler, 10Riders ve CHP İl Gençlik Kolları Başkanlığı basın açıklaması yaparak Akman’ı genç yaşta hayattan koparan katilin en ağır cezayı almasını istedi.

CHP Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Emre Sandıkçı, yaptığı basın açıklamasında; “Ata Emre Akman'ın hunharca öldürülmesi, hepimizi derinden sarsmış ve yüreklerimizi paramparça etmiştir. Bu vahşet karşısında duygularımızı dizginleyemiyoruz, öfke ve hüzünle doluyoruz.

Ata Emre, genç yaşında hayalleriyle, umutlarıyla, sevdikleriyle birlikte nice güzel günler vaat eden biriydi. Ancak onun hayatı, bir caninin karanlık düşünceleriyle son buldu. Bu acı olay, sadece bir kişinin değil, hepimizin hayatında derin bir yara açmıştır” dedi.

 

“VAHŞETLERE KARŞI SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

Ali Hikmetpaşa Meydanı’nda toplanma amaçlarının bu tür vahşetlere sessiz kalmayacaklarını söyleyen Başkan Sandıkçı; “Burada sadece hüzün ve öfkeyle değil, coşku ve kararlılıkla da bir araya geldik. Çünkü bizler, bu tür vahşetlere karşı sessiz kalmayacağız. Adaletin sağlanması için gereken her türlü çabayı gösterecek, insanlık dışı bu tür eylemleri lanetleyip, sona erdirmek için mücadele edeceğiz.

Ata Emre'nin anısını yaşatmak, adaletin yerini bulmasını sağlamak için bir araya geldik. Unutmayalım ki, birlikte mücadele ettiğimiz sürece, bu tür acı olayların önüne geçebiliriz. Birlikte hareket ederek, daha güvenli ve huzurlu bir dünya için çalışmalıyız. Ata Emre'nin ölümüyle yüreklerimiz parçalandı, ama onun anısını yaşatmak ve adaleti sağlamak için bir araya gelerek güçleniyoruz. Bu acı olayın bir daha yaşanmaması için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Adaletin yerini bulması için birlik olmalı, sesimizi duyurmalı ve adaletin sağlanmasını talep etmeliyiz. Unutmayalım ki, adalet olmadan huzur olmaz, adalet olmadan güven olmaz” şeklinde konuştu.

Genç yaşta hayatını kaybeden Akman cinayetini protesto etmek için toplandıklarını ifade eden Balıkesir Motorcular Derneği Başkanı Özgür Candar; “Öncelikle bu tam bir cinayettir. Ata Emre’nin cinayetine maalesef çok üzgünüz ve ayrıca çok da sinirliyiz. İnşallah adının anılmasında motorcu arkadaşlarda bir araya gelerek duyulmasında katkı sağlayacaklardır. Bu arkadaşlarımız sizlerin siparişlerinizi taşırken aynı zamanda canlarını da taşıdıklarını çok iyi biliyoruz. Bütün gün motosiklet üzerindeler onlara desteğimizi hiçbir zaman esirgemeyeceğiz. Suçu işleyene hak ettiği cezası alamsı için ne gerekiyorsa yapacağız konunun arkasında ve takibinde olacağız” dedi.

Kurye Temsilcisi Murat Tezcan ise; “Bu konuda ‘A’ firmasının ‘B’ firmasının hiçbir önemi yok şu an hepimiz işimizi bırakıp buraya geldik. Bu olay hepimizin başına gelebilirdi en büyük acıyı da eminim ailesi yaşıyor her daim bu konunun arkasında olacağız umarım her şey daha iyi olur. Son olarak ailesine de baş sağlığı diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

 

HABER: BUSE ASLAN