Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, ilçede devam eden çalışmalar ve başlayacakları projeler hakkında bilgi verdi. Palaz, Büyükşehir’den ise köy yolları konusunda destek istedi.

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, düzenlediği basın toplantısında ilk olarak köprü inşaatı, gündüz bakım evi, yol yapım çalışmaları gibi konularda bilgi verdi.

 

Başkan Palaz; “Bugünlerde sevinçliyiz sevincimizi sizinle paylaşmak ve hemşerilerimizi bilgilendirmek istedik. Çok şükür 2-3 yıllık aşamadan sonra 2 gün önce Gönen Köprümüzün tadilatına başladık. Sevindirici yanı da 45 gün içinde tadilatı biterek bize teslim edecek. Burada yaya kaldırımlarını, güçlendirmesi, rüzgar kesici ve aydınlatmayı da projeye dahil ettik. Bu süre içinde tabii trafikte biraz sorun yaşayacağız. İnşallah Gönen’imize yakışan bir köprü olacak. Amacımız burayı yıkmaktı ama şimdi maliyetler 55-60 milyonlara yükseldi. Biz şu an elimizden gelen gayretle buranın yenilenmesini, rüzgar kesici ve aydınlatmasını yapıyoruz.” dedi.

 

GÜNEŞ ENERJİSİ YATIRIMI GELİYOR

Güney enerji yatırımı ile kreş yatırımları konusunda da konuşan Palaz, “Güneş enerji projemiz 1 ay önce ihale edildi. Bu projemizde başladı. Ocak ayında da teslimi yapılarak üretime başlayacak diye düşünüyoruz. Plevne Mahallesinde yağmur suyu hattını bitirdik. Pazaryeri önünde aydınlatma çalışmalarımız var. Çocuk parklarına çok önem veriyoruz geldiğimizden bugüne 55 çocuk parkı yaptık. Diğer çocuk parklarımızın da tabanını kauçuk yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bunlarla birlikte bizi sevindiren en güzel şey gündüz bakım evi. Bunun için de büyük bir çalışma başlattık. Yer tespiti yaptık. 3 yer tespit ettik ikisine yapalım dedik. Yıkılan Hapishanenin yeri olması gereken bir yerdi. Maalesef bu konuda Milli Emlak’tan bir imza gelmedi. Biz de Karşıyaka’da bize ait bir alana proje başlattık ve 10-15 gün içinde ihaleye çıkacağız. 80 kişilik, 4 sınıf olacak şekilde bunu uygulayacağız. İmzamız gelirse Eski Hapishane alanına da yaparız. Maliyetler çok yükseldi bugün bir kreşim maliyeti 10 milyon lira. Biz ne olursa olsun kreşleri yapacağız çünkü bu Gönen’in ihtiyacı.” diye konuştu.

Başkan Palaz ayrıca yol yapım çalışmaları konusunda da parke taş ihalesine çıkacaklarını açıkladı. Palaz, “Kırsalda ve merkezde sorunları gidermek için parke taşı ihalesine bir an önce çıkacağız. Geldiğimiz günden beri etkinlikler yapıyoruz. Siz istiyorsunuz biz yapıyoruz. Gönen Güreşleri büyük ilgi gördü. Eskiden güreşler panayır ayında olurmuş önümüzdeki yıl Haziran ayında yapmayı düşünüyoruz. Ömer Seyfettin’i unutturmamak için Ömer Seyfettin Haftasını da dolu dolu yaşatmak istiyoruz. Etkinliklerin olması esnafın hoşuna gidiyor.” dedi.

 

 Jeotermalle gelen zam konusunda da açıklama yapan Palaz şunları söyledi: “Gönen Jeotermal’de 200 lira olan sıcak su bedeli, 575 liraya çıktı. Jeotermalin en büyük gideri elektrik. Bugün elektrik 5 kat arttı. Hesap yaptık konut başı masrafımız 808 lira. Peşin ödediğinizde 490 lira. Buradaki sıkıntı elektrik. Geçen yıl aylık maliyet 179 lirayken 200 yapmışız. Şu an zarar ediyoruz ama seneye bir çözüm uygulayacağız. Bu rakamların yükselmesinin nedeni biz değiliz. Elektrik fiyatları 5 kat arttı. Yılbaşına kadar yine elektriğe zam var. Biz bu belirlenen rakamla bir yılda 8 milyon lira zarar edeceğiz. Düşündüğümüz proje netlik kazandığında size seneye zam gelmeyeceğini garanti ediyorum.”

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN BİR TEK YOL İSTEDİK”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin yetki alanında buluna merkez-kırsal mahalle yolarlının yapılmasını istediklerini aktaran Palaz, bu talebin yıllar geçmesine rağmen gerçekleştirilmediğini aktardı. Palaz, “Stratejik planda Büyükşehir’den merkezden kırsala kadar olan ve onların yetki alanında bulunan yolların yapılmasını istedik. Bizim 45 dakikada gidilen köylerimiz var. Tek istediğimiz bu yolların yapılması, köy içi yollar bizde. Büyükşehir’den köylere olan yolların yapılmasını istiyoruz. Biz bakın büyükşehir ile uyumlu çalışmak istiyoruz. Ne yazık ki bize sıra gelmedi. Bize de inşallah sıra gelir diye bekliyoruz. Bir tek köy yollarının yapılmasını istiyoruz. İnşallah sıramız bu yıl gelir.” Dedi.




KAYNAK: İHA