BASİAD tarafından düzenlenen Vizyon Gecesi, Dimes CEO’su ve TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Ozan Diren’in katılımıyla gerçekleştirildi. Gecede 17 yeni dernek üyesine üyelik plaketleri verildi.

Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BASİAD) tarafından yeni üyelerine üyelik plaketlerini vermek üzere Vizyon Gecesi’ni düzenledi. Yapılan Vizyon Gecesi’ne Dimes Ceo’su ve TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Ozan Diren, GÜNMARSİFED Başkanı Abdullah Bekki, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Ersin Erdoğmuş, Balıkesir Sanayi Odası Meclis Başkanı Ergin Birgül, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, Bandırma Ticaret Odası NECLİS Başkanı ve BANSİAD Başkanı Funda Dedeoğlu, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi İsa Tamer Çelik, BAGİAD Başkanı Emrah Bilcanlı, BİSİAD Başkanı İsmail Özer, SGK İl Müdürü Muhammed Sıddık Polat, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, Ticaret İl Müdürü İlhan Pehlivan, İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı KOSGEB Müdürü Deniz Timurçin ve çok sayıda BASİAD Üyesi katılım sağladı.

 

BASİAD 143 ÜYEYE ULAŞTI

Yapılan etkinlikte ilk olarak BASİAD Başkanı Ümit Baysal açıklamalarda bulundu. Baysal, yeni üyelerle birlikte derneğin 143 girişimci üye yapısına ulaştığına dikkat çekerek şöyle devam etti: “Bu gece 17 yeni üyemizin üyelik plaketlerini takdim etmiş olacağız. Güncel hali ile Derneğimiz Sanayi ve üretim sektöründe 70 üye, Ticaret sektöründe 32 üye, İnşaat sektöründe 12 üye ve değişik sektörlere yayılmış üyeleri ile birlikte toplam 143 girişimci üye yapısına ulaşmış durumda. Ayrıca son genel kurulda yaptığımız değişiklikle birlikte “İş İnsanları” unvanı yapılanmasına uygun şekilde kadın üye sayımızın 21’e ulaşmış olması dolayısı ile büyük bir memnuniyet duyuyoruz.”

 

BASİAD, SİVİL TOPLUM ÇALIŞMALARINA ÖNEM VERİYOR

Sözlerinin devamında Başkan Baysal, BASİAD olarak sivil toplum çalışmalarına önem verdiklerini aktararak şu ifadelere yer verdi: “Sivil Toplum Kuruluşları gönüllü olarak kurulan ve gönüllülerin gönülden katkıları ile kuruluş gerekçeleri doğrultusunda fayda yaratmak için faaliyette bulunurlar. Tamamen bir gönüllülük esası söz konusudur. Şahsi beklenti yoktur. Tabiri caiz ise bir tür sosyal zekattır. Faydayı elde ettiğimiz toplum ve çevreye sağlanan fayda karşılığında geri ödeme arzusu üzerine kurgulanmaktadır. Bu sebeplerden dolayı biz BASİAD gönüllüleri olarak sivil toplum çalışmalarına çok büyük değer vermekteyiz. Sivil topluma olan ihtiyaç her geçen gün güçlenerek artmaktadır. Sivil toplumun da topluma sağladığı ortak fayda ve değer her geçen gün artarak çoğalacaktır.”

 

9 ADET ÇALIŞMA MASASI KURUYORUZ”

Sivil toplum çalışmaları doğrultusunda BASİAD bünyesinde 9 adet çalışma masasının kurulacağını da sözlerine ekleyen BASİAD Başkanı Ümit Baysal: “Sivil toplum çalışmaları görüşlerimiz doğrultusunda derneğimiz; Sektörel ve ekonomik sorun çözümü; İş Dünyasının sorun ve ihtiyaçlarının belirlenmesi ve ilgililere iletilmesi; Sektör temsilcilerinin kendi arasında buluşmaları ve deneyim paylaşımı; kurum temsiliyetinin tüm üyelere yayılması konularında çok etkin rol oynaması gerekliliği ile yeni bir yapılanmaya gidecektir. Sizlerden gelen geri dönüşler ve öneriler doğrultusunda; gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ışığında; BASİAD Bünyesinde; Üretim-Sanayi Masası, Ticaret Masası, Sanayinin Yeşil Dönüşümü Masası, Çevre ve İklim Değişikliği Masası, Organize Sanayi Masası, Dış Ticaret Masası

Enerji Masası, Gıda, İçecek ve Tarım Masası, Kadın Girişimciliği Masası olmak üzere; sektörel ve ekonomik konuların görüşüleceği, bilgi ve deneyim paylaşımı yapılacak 9 adet çalışma masası kuruyoruz” dedi.

 

BAŞKAN BAYSAL, ÜYELERİ, SİVİLİ GÖNÜLLÜLÜK İLE KATKI VERMEYE DAVET ETTİ

Son olarak Başkan Ümit Baysal, dernek üyelerini hızla değişen ve değişimin sürekli hale geldiği iş hayatının geleceğinin planlaması ve sürdürülebilir bir yapı ile hazırlanması konusunda sivil gönüllülük ile katkı vermeye davet etti. Başkan Baysal: “İlk toplantı tüm masaların toplu katılımı ile gerçekleşecek. Sektör masalarının toplanmasından önce “Ticaret Köprüsü” benzeri bir etkinlik ile tanışma ve kartvizit değişim etkinliğini gerçekleştireceğiz. Ardından sektör masalarımız toplantılarını gerçekleştirecek. Son bölümde ise masalar sözcüleri aracılığı ile 5’er dakikalık sektör sunumlarını yapacaklar. Sektör masaları her ay 1 kez olmak üzere toplanacaklar. Çıkan sonuçlar, başta basın bültenlerimiz olmak üzere, raporlama, yetkililere bildirim ve tespit edilen sorunların çözümü faaliyetleri şeklinde ilerleyecektir. Siz değerli üyelerimizi çok hızlı değişen ve değişimin sürekli hale geldiği iş hayatımızın geleceğinin planlanması ve sürdürülebilir bir yapı ile hazırlanması konusunda sivil gönüllülük ile katkı vermeye davet ediyorum” diye konuşarak sözlerini noktaladı.

Başkan Baysal’ın açıklamalarının ardından söz alan TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Ozan Diren, ‘Yakın Gelecekte Ticaret, Markalaşma ve Şirketlerin Yeni Nesillere Devri’ konulu konuşma yaptı.

Konuşmaların tamamlanmasıyla birlikte düzenlenen gecede Fatih Ünver, Nurettin Asar, Talha Esen, Yıldıray Taner, Hüseyin Turan, Gökhan Alpaslan, Batu Otlar, Kadir Karasu, Hilal Karaca, Nazan Özlen, Pınar Kutluata’ya BASİAD üyelik plaketleri verildi.