Kırmızı beyazlı sevda, gelecek sezon 2. Ligde mücadele edecek. Bir dönem başarıdan başarıya koşan ve Süper Lig’e yükselen Balıkesirspor, şimdilerde o günleri mumla arıyor. Gelinen nokta da siyasiler, iş dünyası, şehrin yöneticilerinin ilgi duymadığı, destek olmadığı ve sessiz kaldığı Balıkesirspor, kaderi ile baş başa kaldı. Başarısız gidişat nedeniyle tribünler boşaldı. ‘Düşenin dostu olmaz’ sözü Balıkesirspor için gerçek oldu.

Balıkesirliler, futbolseverler, kırmızı beyaz renklere gönül verenler kısaca hemen hemen bu şehirde yaşayan herkes yaklaşan olağan kongre öncesi Balıkesirspor’u konuşuyor. Şehrin futbolda ki markası, 55 yıldır yaşayan çınar, taraftarın olmazsa olmazı, sevdası Balıkesirspor tarihinin en kötü günlerini yaşıyor.

Yaklaşık 40 yıl sonra Süper Lig sevinci yaşayan ve 1. Lige düştükten sonra 7 sezondur bu ligde tutunan kırmızı beyazlılar bu sezon maddi ve manevi destekten uzak. Diğer şehir takımlarının yöneticileri, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri takımlarına maddi ve manevi destek olurken, bizde ise bırakın maddi desteği manevi desteğe bile hasret kalan Balıkesirspor paraşütsüz olarak 2. Lige gidiyor. Şehrin yöneticileri, siyasileri, iş dünyası sessiz bir şekilde Balıkesirspor’un yok oluşunu izliyor. Başarısız gidişat  nedeniyle tribünler de boşaldı. ‘Düşenin dostu olmaz’ sözü Balıkesirspor için gerçek oldu. Kırmızı beyazlı renklere gönül veren taraftarlar ise takımlarının içinde bulunduğu durumdan dolayı kahroluyor.

Son dönemlerde transfer tahtası ile uğraşan, özellikle bu sezon transfer yasağını kaldıramayan Balıkesirspor, kadro olarak bu ligin altında kaldı. Sahada kaybeden taraf olan Balıkesirspor, tribünlerde de aradığı desteği bulamıyor. Şehrin Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, milletvekilleri,  İlçe Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, iş dünyası kırmızı beyazlı takıma tribünden manevi desteğini de hissettirmiyor. Kaderi ile baş başa bırakılan şehrin futbol da ki markası Balıkesirspor’un nereye koştuğunu tüm şehir merakla izliyor. Bir zamanlar şampiyonluğa koşan Balıkesirspor’u izlemek için protokol tribününde yer bulunamaz sorun yaşanırdı. İyi günde herkesin yanında olduğu Balıkesirspor için şimdilerde yaşadığı kötü günler için de yanında olmak gerekmez mi?

Balıkesirspor gelecek sezon 2. Ligde mücadele edecek. Bu başarısızlıkta  kaybeden sadece kırmızı beyazlı takım olmayacak, şehir olacak! Bu takım böyle sahipsiz kalmaya devam ederse gideceği yer amatör küme olur. Buradan geri dönüşte geçmişte olduğu gibi kolay olmaz. Şehrin Valisi, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, siyasiler, iş dünyası gelin “Zararın neresinden dönerseniz kardır” sözünü hatırlayın ve bu takıma sahip çıkın. Önümüzdeki sezon için hazırlık yapın, hem 55 yıllık çınarı kurtarın, hem de kırmızı beyazlı renklere gönül veren taraftarları mutlu edin. Bu takımın lig düşmesi, amatöre gitmesi kimseye bir şey kazandırmaz, daha kaybettirir. Sayın siyasiler, Balıkesirspor seçim zamanı değil her zaman aklınız da olsun. Unutmayın ki Balıkesirspor, bu şehrin futbol da ki markası.




KAYNAK: İHA