Balıkesir Hayvan Koruma Derneği, sokak hayvanları ile ilgili yasa teklifi sonrası Ali Hikmet Paşa Meydan’ında toplandı. Dernek üyeleri yasaya olan tepkilerini “Masum bir canı isteyerek öldürmenin acılısı da acısızı da cinayettir” diyerek gösterdi.

Balıkesir Hayvan Koruma Derneği üyeleri, dernek başkanları ve birçok gönüllü hayvansever, Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda bir araya gelerek hayvan hakları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sahipsiz sokak hayvanlarının uyutulmasına yönelik yasa teklifi hayvansever vatandaşlar tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı. 

 

Balıkesir Hayvan Koruma Derneği üyeleride bu yasa teklifine karşı tepkilerini göstererek, "Masum bir canı isteyerek öldürmenin acılısı da acısızı da cinayettir, büyük günahtır. Allah’ın verdiği canı sadece Allah almalı. Kısırlaştırmaya karşı değiliz ama uyutulmasına karşıyız. Belediyelerin konuya el atmasını bekliyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ahmet Akın’dan destek bekliyoruz" ifadelerini kullandılar. 

 

Açıklamada hayvanların da en az çocuklar kadar önemli olduğuna vurgu yapan Dernek üyeleri ve gönüllü hayvanseverler, "Çocuklarımız elbette çok önemli ama hayvanlarımız da en az çocuklarımız kadar önemli. Hayvanlara dokunmayın. Hayvanları uyutmayın. Hayvanları öldürmeyin, yaşatın. İçinde insan sevgisi olan biri böyle bir şeyi yapamaz ölüm yasasına hayır diyoruz!" Diyerek yasaya olan tepkilerini gösterdi.

 

SOKAK HAYVANLARI YASASI 2024 MADDELERİ NELER?

 

2024 yılı için hazırlanan sokak köpekleri yasa taslağı, sahipsiz sokak köpeklerinin belirli şartlar altında uyutulmasını öngören bir düzenlemeyi içeriyor. Taslakta yer alan başlıca maddeler şu şekilde:

 

Sahiplendirme İlanları: Her belediye, barınaklarında bulunan köpeklerin fotoğraflarını çekip, bu fotoğrafları internet üzerinden sahiplendirme ilanı olarak yayınlayacak.

 

Sahiplenme Süresi: İlan yayınlandıktan sonra köpeklerin sahiplenilmesi için 30 günlük bir süre tanınacak. 30 gün içinde sahiplenmeyen köpekler uyutulacak.

 

Barınak Kapasitesi: Uyutulan köpeklerin yerine barınaklara yeni köpekler alınacak ve süreç aynı şekilde devam edecek.

 

Çip Takma ve Takip: Sahiplenilen köpeklere çip takılacak ve sahiplenen kişilerin sorumluluklarını yerine getirip getirmediği sıkı bir şekilde takip edilecek. Bu düzenleme, sokak köpeklerinin popülasyonunu kontrol altına almayı ve toplum sağlığını korumayı amaçlıyor.

Haber: Buse ASLAN