Her yıl 1-7 Ekim ayında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle bir mesaj yayınlayan Vali İsmail Ustaoğlu, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

Vali İsmail Ustaoğlu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Camiler, insanı manevi huzura kavuşturmanın yanında, dini ve milli değerlerin, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin, paylaşma ve dayanışmanın pekiştiği kutsal mekanlar olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Vali Ustaoğlu; “İbadet yeri olmanın yanı sıra birleştirici özelliği ile vatandaşlarımız arasında yakınlaşma, yardımlaşma duygularının artmasına vesile olan camilerimizde görev yapan din görevlilerimiz; halkımızın dini konularda doğru bilgilendirilmesinde, toplumun farklı kesimlerinin birbirleriyle kaynaşmasında önemli role sahip gönüllü rehberlerimizdir” dedi.

Din görevlilerin sadece camilerde değil, görev yaptıkları yerlerde yaşlıların ihtiyaçları, hasta ve fakir kimselerin gözetilerek sorunlarının ilgili kurumlara aktarılmasında önemli rol aldıklarını ifade eden İsmail Ustaoğlu; din görevlilerinin göstermiş oldukları gayretten dolayı teşekkür etti.

BU YIL TEMA "PEYGAMBERİMİZ VE ŞAHSİYET İNŞASI"

Açıklamalarının devamında konuşan Vali Ustaoğlu, her yıl, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası teması bu yıl "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" olarak belirlendiğini ifade etti.

Ustaoğlu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında, Hz. Muhammed (s.a.v.), Yüce Allah’ın son elçisi, insanlığa yaradılış gayesini hatırlatmak, şahsiyetini iman, adalet, merhamet, güven, doğruluk ve güzel ahlak gibi değerlere rehberlik etmek üzere görevlendirildiğini söyledi.

İslam dininin emrettiği inanç, ibadet ve ahlak sahibi, hayatın her alanında Peygamberimizi örnek alan nesillerin yetişebilmeleri için; geleceğin teminatı olan çocukların ve gençlerin cami ile buluşmalarının teşvik edilmesini söyleyen Vali Ustaoğlu, sözlerinin devamında da camilerde gerçekleştirilecek faaliyetlerin bu yönde düzenlenmesi önem arz etmekte olduğunu ifade etti.

Açıklamalarının devamında Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı tebrik eden Vali İsmail Ustaoğlu; “Bu duygu ve düşüncelerle, müftülüklerimize bağlı olarak görevleri başında bulunan din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı tebrik ediyor, bütün Diyanet çalışanlarımıza sağlık, huzur, esenlik ve başarılar diliyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

HABER: SENEM İMREN KARACA




KAYNAK: İHA