Ak Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, mütevazi kişiliği ve çalışkanlığı ile seçildiği günden buyana partisinde kendisine yüklenen toparlayıcı ve birleştirici yönüyle Balıkesir'de AK Parti'nin aksakallısı olarak anılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile siyasi geçmişi 1980'li yılara kadar dayanan AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, seçildiği günden buyana birlik ve beraberlik mesajları vererek partisinin adeta sürükleyici milletvekili oldu.

Edip Uğur'un partiden ayrılması sonrası istemese de teşkilatların yaşı, tecrübesi ve birikimleri nedeniyle onu ağabey olarak gördüğü Milletvekili Yavuz, parti içi yaptığı başarılı çalışmalar yanı sıra hem teşkilatlara hem partisinin belediye başkanlarına hem meslektaşları milletvekillerine her platformda sahip çıkarak aksakallı ünvanını hak ettiğini kanıtlıyor.

 

SUBAŞI: “SİYASETİN TEK LİMANI AHLAKTIR”

Her fırsatta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlediği basın toplantılarıyla partisinin hizmetlerini kamuoyu ile paylaşan Subaşı, yaptığı bu toplantıların birinde;  "Hakkı ve adaleti üstün tutmak her zaman başarı getirir" ilkesi ile 19 yıldır çalıştıklarına dikkat çekerek, "Hadi oradan, bu asla yapılamaz" denilen, imkansız gibi görünenleri bir bir millete hizmet aşkı ile gerçekleştirdiklerini anlattı.

 

BAKANLARLA İYİ DİYALOG İÇİNDE

Partisinin bakanlarıyla iyi diyaloglar içinde olan Milletvekili Yavuz, özellikle Balıkesir'in bakanlık düzeyindeki sorunlarını bizzat bakanlara ileterek önemli kamu yatırımlarını Balıkesir'e kazandırıyor. Milletvekili Yavuz Subaşı, ihtiyaç olursa çözüm noktasında yetkili isimlerle bakanlık ziyaretleri de yapıyor.

Yine üretici, köylü ve esnaf ile sık sık bir araya gelen Subaşı, teşkilatların davetlerini de geri çevirmeyerek etkinliklere en çok katılan vekillerin başında geliyor.

Öte yandan partisinin Cumhur İttifakı yaptığı MHP ile arası en iyi Milletvekili olan Yavuz Subaşı, fırsat buldukça ittifak ortağı MHP'lilerle sık sık bir araya geliyor.

Subaşı ayrıca seçim bölgesi Balıkesir'e neredeyse her gelişinde başta hastanelerde yatan hasta çocuklar olmak üzere partisinin çeşitli isimlerine geçmiş olsun ziyaretlerinde bulunuyor.

 

2023'ÜN KİLİT İSMİ OLABİLİR!

Diğer bir yandan toparlayıcı bir isim olması yanında partisinde çıkar siyaseti yapmak isteyenlerin önünü kesebilecek ağırlığa sahip Subaşı, AK Parti'nin yaklaşan 2023 seçimlerinde Balıkesir'deki önemli isimlerinden birisi olabilir.

Sonuç olarak görünen o ki Milletvekili Subaşı, Balıkesir'in aksakalı olarak partisindeki çok önemli siyasiler arasında ilişkilere başkanlık edeceğe edebilecek bir isim.

 

 

AKSAKAL NE DEMEK?

Aksakal terimi TDK’de bir meslekte yaşça, kıdemce ileride ve yetenek bakımından üstün niteliğe sahip olan kimse, duayen anlamlarına geliyor.

Ayrıca Aksakal, Türkiye dışındaki Türk ülkelerinde bilge kişi, insanlara yol gösteren, bilgelik ve hikmet sahibi kimse anlamının ötesinde bir siyasi figür.  HABER: İLKAN TOPRAK

 

 

--------------------------------------------------------

 

 

 

MİLLETVEKİLİ SUBAŞI'NIN ÇOCUK SEVGİSİ

 

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, düzenlediği programlar kapsamında yaptığı gezilerde çocuklarla yakından ilgileniyor. Subaşı, bu kapsamda son olarak Plevne Ortaokulunu ziyaret ederek öğrencilere onlarla hem ders hem bol bol sohbet etti.

 

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, sömestr tatili öncesi Alteylül İlçesi Plevne Ortaokulu'nu ziyaret etti. Öğrenciler için bir derse katılan Milletvekili Subaşı, öğrencilerin merak ettiği çeşitli sorularını da yanıtladı.

Subaşı daha sonra daha sonra okul öğretmenleri ve idarecileriyle bir araya geldi.

AK Parti Milletvekili Yavuz Subaşı ziyaret ile ilgili sosyal medya hesabından öğrencilerle çekindiği fotoğrafın altına şu notu düştü: "Geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımız ve geleceğimizin mimarı sevgili öğretmenlerimiz; dünya üzerindeki kürsel salgın ve pandeminin oluşturduğu olumsuz şartlarda eğitim ve öğretime devam ettiniz. Yetişkin insanların bile sürekli maske takamadığı bu şartlar altında sizlerin bu özverisi bizlere umut olmaktadır. Her şeyden önce güzel bir tatili hak etmiş bulunuyorsunuz.