Balıkesir’de ilk ve tek olma özelliğini taşıyan Mehmet Vehbi Bolak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki Gazetecilik Bölümü, geleceğin medya mensuplarını demokrasinin bir unsuru olan gazetecilik mesleğine hazırlıyor.

ÖZEL HABER: BUSE ASLAN 

Balıkesir Mehmet Vehbi Bolak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, gençler için yenilikçi bir eğitim sağlıyor. Okul Müdürü Uğur Gözükara, www.balikesirbirlikgazetesi.com’a özel yaptığı açıklamada öğrencilerini erken yaşta meslek hayatlarına kazandırdıklarını ifade etti. Müdür Gözükara, geleceğin nitelikli meslekleri arasında yer alan Gazetecilik alanıyla öğrencileri iş dünyasına bilgi ve becerisiyle donanımlı gençler kazandırdıklarını söyledi.

Gazetecilik alanında kısa sürede çalışma hayatına atılmak isteyen, kendi alanında yeteneklerini geliştirmek isteyen pek çok genç için bu bölümün güzel bir fırsat olduğunu ifade eden Müdür Gözükara, meslekte uzmanlaştıklarını dile getirdi.

“MEDYA SEKTÖRÜNDE GÜNDEMİ TAKİP EDİYORUZ”

Gazetecilik alanının Türkiye’de sadece 35 okulda olduğunu sözlerine ekleyen Mehmet Vehbi Bolak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Uğur Gözükara, Balıkesir’de ise sadece kendi liselerinde olduğunu söyledi. Gazetecilik alanı hakkında www.balikesirbirlikgazetesi.com’a konuşan Gözükara, medya sektöründe gündemi yakından takip ettiklerini belirtti. Balıkesir’de ön plana çıktıklarını ifade eden Uğur Gözükara; “Ülkemizin değişik illerinde toplamda 35 okulda yer alan, Balıkesir’imizde ise yalnızca okulumuzda bulunmasıyla ön plana çıkan bir diğer alanımız olan Gazetecilik Alanı; medya sektöründe gündemi takip etme, haber değeri taşıyan olaylarla ilgili bilgi ve belgeleri toplama ve haber yazma, televizyon aracılığı ile geniş kitlelere ulaştırılacak haberleri araştırma, toplama, yazma ve kurgulayarak yayına hazır hâle getirme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alanımızdır” dedi.

 

YILDIZI PARLAYAN ÖĞRENCİLER YETİŞİYOR

 

MVB Lisesi Müdürü Gözükara, okullarında verdiği gazetecilik alanında eğitimle yıldızı parlayan öğrenciler yetiştirdiklerini ve birçok sektörde dinamik çalışma hayatına bireyler yetiştirdiklerini sözlerine ekledi. Bölüm hakkında bilgilendirme yapan Uğur Gözükara, okullarında kurdukları medya atölyelerinde öğrencilere sayfa sekreterliği üzerine eğitim verdiklerini ekledi. Sayfa sekreterleri hakkında bilgi veren Müdür Gözükara; “Sayfa sekreterleri; yazılı basın kuruluşları, reklam ajansları, yayınevleri, matbaalar, çeşitli kurum ve kuruluşların basılı yayın birimlerinde çalışırlar. Çalışma tempoları belli dönemlerde düşük, belli dönemlerde çok yüksektir. İşlerini sınırlı zaman içerisinde yetiştirmek durumundadırlar. Genellikle kendilerine tahsis edilmiş birimlerde masa başında ve bilgisayar ortamında çalışırlar” dedi.

 

Son olarak Gazeteciliğe merakı, ilgisi olan gençler için donanımlı lise olduklarına dikkat çeken Uğur Gözükara, yeni öğrencilerini okullarına beklediklerini söyleyerek sözlerini noktaladı.

 

HABER: BUSE ASLAN