Ayvalık Belediye Başkan Mesut Ergin; “Kırsal mahalle sakinlerimizin vergiler ve imar harçları başta olmak üzere birçok konuda sağlanacak imkanlardan yararlanmalarını amaçlıyoruz” dedi.

ABDULLAH KANTARLIOĞLU

Ayvalık Belediyesi, 6360 sayılı yasayla getirilen muafiyet sürelerinin dolması sebebiyle, yüksek ödeme yükü altına giren ve indirim ve muafiyet gibi istisnalardan yararlanamayacak duruma düşen eski köy statüsündeki mahalleler için önemli bir karar imza attı.

Bu kapsamda Ayvalık sınırları içerisindeki 16 mahalleye vergiler ve imar harçlarında indirim ya da muafiyet sağlanması için Ayvalık Belediye meclisinde karar alındı.

Karar Ayvalık Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısında oy birliğiyle geçti.

Yeniköy, Üçkabaağaç, Türközü, Akçapınar, Bağyüzü, Beşiktepe, Bulutçeşme, Çakmak, Çamoba, Hacıveliler, Karaayıt, Kırcalar, Murateli, Mutlu, Odaburnu ve Tıfıllar mahallelerinin “Kırsal Mahalle” olarak kabul edilerek vergiler ve imar harçlarında indirim ya da muafiyet sağlanmasının çok önemli olduğunu belirten Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, uygulamanın Büyükşehir Meclisi’nden de geçtiği takdirde vatandaşların bütçelerine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.




KAYNAK: İHA