Ayvalık Belediyesi, Nisan ayı olağan meclis toplantısı Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Faaliyetler üzerine yapılan konuşmaların ardından 2021 faaliyet raporu meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Ardından Encümen ve ihtisas komisyonlarının yeni üyelerinin seçimleri yapıldı. Meclis açış konuşmasını yapan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, göreve geldiği gün, kentin en büyük sorununun mali disiplin olduğunu belirttiğini hatırlattı. Başkan Ergin, “Buna göre giderlerimizi düzenleyip gelir kaynaklarımızı artıracak şekilde işletmelerimizi disiplin altına almış ve işletme sayılarımızı artırarak yola koyulmuştuk. Fakat gelinen noktada 28 ayı aşan bir süreci pandemi gerçeğiyle yaşamış olmamıza rağmen 2019 yılına göre gider gerçekleştirme oranımız yüzde 102,5 lardan yüzde 92 ‘ye düşerken, gelir gerçekleşme oranlarımız yüzde 77’den yüzde 97,5’a çıkmıştır. 2021 yılı sonunda 2019 yılına göre 2 kat mali bütçe artışımız oluşmuş, gelirlerimiz 97 milyondan 182 milyona ulaşmış, giderlerimiz ise 129 milyondan 173 milyona çıkmıştır. Bütçedeki iyileştirme aleni olarak ortadadır” dedi.

Çalışanların başı öne eğilmedi

En başta yola çıkarken verdiği, “maaş aksamasından dolayı çalışanların başı öne eğilmeyecek” sözünü ücretleri iyileştirmek kaydıyla tutarken, bankalara kredi borçların ödendiğini ifade eden Başkan Ergin, 118 icra dosyasının 66‘ya düşürüldüğünü kalan dosyaların 15’inin yapılandırıldığını söyledi. 326 Milyon Türk lirası olan borç yükünün 218 milyon TL’ye indirildiğini, mali disiplin sağlandığını ve belediyenin piyasadaki ticari kredisinin artırıldığını dile getiren Ergin, bütçe artışının iki katına çıkarıldığını söyledi.

Temizlik hizmetleri öz kaynaklarla yapılıyor

Kentin muhtelif yerlerinde çöp konteynerlerinin yeraltına alınması çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Başkan Ergin, temizlik hizmetlerinde hurdaya çıkartılan araçların onarımı ve yenilenmesinin sağlandığını hatırlattı. Belediye iştirakleri eliyle satın alınan çöp taksilerin sayısını artırmak suretiyle artık çöplerin belediyenin öz kaynaklarıyla kaldırıldığını belirten Başkan Ergin şöyle konuştu:

“Geçmişte Belediye bütçesinde önemli bir borç yükü oluşturan çöp kaldırma işinin özel firmalara ihale edilmesi ve bunun yarattığı maliyetlerden de artık kurtulduk. Kentin muhtelif yerlerine modern ve tek tip “Taksi Durağı” kazandırmaya da devam ettik. Bunların yanı sıra  yaklaşık 100 bin metre kare çeşitli parke taş döşeme 12 bin metre bordür döşeme işi gerçekleştiği gibi 80 bin metrekare çeşitli  parke taşı, 15 bin metre muhtelif bordür üretimi 235 ton bazalt kırma taş yol imalatı gerçekleştirdik. 1260 ton rotmix malzemesi alımıyla ilçe genelinde yol tamiratlarını yaptık. 16 köyümüzde yol rotmix ile iyileştirme çalışmalarını yapmış bulunmaktayız. Hüsnü Uğural Stadı’nda ve tüm kamu binalarımızda iyileştirme ve onarım çalışmalarını da tamamladık.”
 

Midilli seferleri başlıyor

Uluslararası ilişkilere katkı sunmak için yerel yönetim olarak çaba sarfettiklerine değinen Başkan Ergin, Ayvalık Limanı’nın Midilli seferlerine açılması için sıkı temas sağladıklarını söyledi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Ayvalık ile benzeşen Girne  Belediyesi ile “Kardeş Şehir” olduklarını belirten Ergin, geçtiğimiz yıl yaşanan afet sonrası, tekneler için korunaklı bağlama iskeleleri yapılması için sürdürülen çalışmalarda önemli yol kat ettiklerini hatırlattı. Belediye binalarının tamamı için “Sıfır Atık Belgesi” başvurusu yapıp büyük bir bölümü için belgenin alındığını söyleyen Başkan Ergin, ayrıca liman gümrüğünde teknelerin kirli atıkları için bir depolama sahasını da oluşturduklarını duyurdu.
Her gün 600 haneye aş
Sosyal Belediyecilik kapsamında, aşevi hizmetlerinden, pandemi döneminde yararlananların sayısının bin 500 kişiye çıktığını vurgulayan Başkan Ergin, “Normal seyrinde günde 600 haneye yemek dağıtımı olarak devam ediyoruz. Sağlık hizmetlerimiz, Kadın Danışmaevi, Erken Doğmuşlar Bakımevi , giyim ve eşya üzerine ayrıca oluşturulan sosyal marketlerimiz ,Özel Çocuklar Eğitim Evi’ndeki tüm faaliyetlerimiz devam ettiği gibi , 2021 yılı süresince 552 vatandaşımıza bin Türk lirası Kara Kış desteği, 1294 vatandaşımıza 443 bin Türk lirası maddi yardım,  185 esnafa bin Türk lirası pandemi desteği, 320 vatandaşımıza yakacak (odun desteği), 1800 vatandaşımıza alışveriş kartı, 261 vatandaşımıza ilaç katılım payı desteği sağladık” diye konuştu.

 

 




KAYNAK: İHA