Amerika’da yaşamak ve çalışmak artık hayal değil! DV 2026 Green Card çekilişi için başvuru tarihleri açıklandı. ABD’de yaşama hakkı kazanmak isteyenler için büyük fırsat kapıda. Peki, başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak? Bu çekilişin detayları neler?

ABD Freetown Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre Green Card başvuru süreci 2 Ekim saat 19.00’da başlıyor. Ancak çekilişe katılmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken önemli şartlar ve başvuru adımları bulunuyor.

 

Kimler Başvurabilir?

Green Card çekilişine katılmak için bazı temel kriterler var. Öncelikle en az lise mezunu olmanız ya da son 5 yıl içinde 2 yıl iş tecrübenizin bulunması gerekiyor. Ayrıca 18 yaşından büyük olmalısınız. Fakat dil şartı veya maddi bir birikim zorunluluğu yok. Evli olan başvuru sahipleri, eşlerini ve 21 yaş altındaki çocuklarını başvurularına ekleyebilirler. Ancak bir kişi için birden fazla başvuru yapılması durumunda tüm başvurular geçersiz sayılacak, bu yüzden dikkatli olmak gerekiyor.

 

Başvuru İçin Gerekli Bilgiler Neler?

Başvuru sırasında güncel bir fotoğraf yüklemeniz şart. Ayrıca başvuruyu tamamladığınızda size verilen Onay Numarasını (Confirmation Number) saklamayı unutmamalısınız. Çünkü bu numara başvurunuzun sonucunu öğrenmek için gerekecek.

Peki  Green Card başvurusunun nasıl ve nereden yapılacak! İşte yanıtı…

 

Başvurular, resmi DV Lottery internet sitesi üzerinden ücretsiz olarak yapılabiliyor:

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLA 

 

HABER: HABER MERKEZİ