Balıkesir’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, Türkiye’nin gelinen noktada yeni ve sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu partisinin bu yeni anayasayı desteklediğini söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, partisinin yeni dönem çalışmaları kapsamında Balıkesir’de bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak için önceki gün kentimize geldi.

Balıkesir programı kapsamında Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula'yı ziyaret eden Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı daha sonra Balıkesir Alperen Ocaklarında bir basın toplantısı düzenledi.

 

“İSRAİL DURDURULMALI”

Basın toplantısında parti olarak yeni, sivil bir anayasayı desteklediklerini söyleyen Alfatlı, bu anayasaya iki konu için idam cezasının konması gerektiğini ifade etti.

İsrail’in Orta Doğu ülkelerine karşı açtığı savaşlara da dikkat çeken Alfatlı; “Katil Siyonist İsrail ve terör devleti diye ifade edebileceğimiz, 7 Ekim tarihinden buyana Gazze’de sivil, kadın, çocuk, yaşlı demeden binlerce kişiyi şehit eden katil Siyonist İsrail, Orta Doğuyu kana bulama adına Lübnan’a da saldırı gerçekleştirdi. Bütün dürüst, ahlaklı, vicdanlı insanlarının imtihanı olduğu bir dönemdeyiz. Katil İsrail ve yandaşlarının artık durdurulması gerektir. Bu cani ve insanlık düşmanlarının durdurulma yerinin Türkiye Devletinin iradeli yöneticileri ile Büyük Türk Milleti olduğunu görüyoruz. Bu konuda tek dik duran, inisiyatif alan Türk milletidir. Sözde İslam ülkeleri sözde barışın temsilcileri İsrail hükümeti, katillerin yaptığı insanlık dışı saldırılara seslerini çıkaramamaktadırlar.  

Büyük Birlik Partisi ve Alperenler olarak şunu net bir şekilde ifade ediyoruz ki biz bu katliamların, insanlık dışı uygulamalarının bu katil sürülerinin karşısında olacağız. Filistin’de, Lübnan’da, Doğu Türkistan’da ve Kırım’da masumların yanındayız dünyanın neresinde bir zulüm varsa masumların yanında, zulümlerin karşısındayız” dedi.

 

 

“YENİ ANAYASAYI DESTEKLİYORUZ”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, bu konuda özetle şunları dile getirdi: "Türkiye Büyük Millet Meclisinin milletvekillerinin sivil, yerli inançlarımız ve değerlerimizle barışık bir anayasası artık bu millete bu Anadolu insanına sunmaları lazım. Anadolu insanının önüne sunmaları lazım.

Bizlerde Büyük Birlik Partisi olarak kurulduğumuz günden buyana sivil, yerli, kültürümüze uygun, değerlerimize, inançlarımıza yeni bir Anayasanın acilen yapılması gerektiğini bununla ilgili çalışmalarımızı da terörün partisi olan, Türkiye'nin bölücü terör örgütünün siyasi şubesi olan partisinin dışında bütün siyasi partilerle bu çalışmamızı paylaştık.

İnşallah önümüzdeki dönemde sivil, Anadolu insanına yakışır, yerli bir anayasayı desteklediğimizi ifade ediyoruz.

Büyük Birlik Partisi'nin de üzerine düşeni yaptığını ve bundan sonrada yapmaya devam edeceğini söylemek istiyoruz.

 

“İDAM CEZASI GERİ GETİRİLMELİ”

Ancak bu Anayasamıza sivil, yerli, Anadolu insanının örfüne, adetine, kültürüne ve değerlerine uygun olan Anayasamıza mutlaka ve mutlaka idam cezasının koyulması gerektiğini buradan açık ve net bir şekilde ifade ediyoruz.

Büyük Birlik Partisi iki suça idam cezasının getirilmesi gerektiğini yıllardan beri söylüyor. Bunlardan bir tanesi küçük yavrularımıza Sıla bebeğimiz gibi Narin yavrumuz gibi bir çok evlatlarımız ve çocuklarımız gibi gözbebeklerimiz, yavrularımızı kaçırıp onlara tasallup edip onları katledenler caniler için idam cezasının getirilmesi gerektiğini söylüyoruz.

İkincisi askerimizi, polisimizi, memurumuzu, öğretmenizi vatandaşımızı şehit eden terör örgütünün mensuplarına ve o terör örgütünün katillerine talimatı verenlere idam cezası verilmesi gerektiğini çok net söylüyoruz.

Bakınız polis memuru kızımız, yavrumuz, evladımız bir cani tarafından şehit edildi. Onlarca sucu olan ve aramızda gezen katiller ve sapıklar için Büyük Birlik Partisi idam cezasının geri getirilmesini, idam cezasının cari kanunlara konulmasını teklif ediyor."

Öte yandan Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı'nın düzenlediği basın toplantısında Büyük Birlik Partisi Balıkesir İl Başkanı Hamza Başarır, Büyük Birlik Partisi Danışma Kurulu Üyesi Yusuf Akgül, Alperen Ocakları Balıkesir İl Başkan Yardımcısı Beytullah Dalbudak da hazır bulundu.

 

HABER: İLKAN TOPRAK