Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Hasan Yiğit’in Balıkesir’e Emniyet Müdürü atanmasıyla birlikte şehirde terör yapıları başta olmak üzere çete, suç örgütleri ve uyuşturucu kaçakçılarına yönelik operasyonlar hız kazandı. Gerçekleştirilen operasyonlara halk tarafından ise büyük destek veriliyor.

Son dönemlerde çetelere, suç örgütlerine, terör örgütlerine ve uyuşturucu kaçakçılarına yönelik operasyonların talimatını veren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya yönelik destek her geçen gün artarak devam ediyor. Bakan Yerlikaya’nın ekibinde yer alan ve bir süre önce Balıkesir’e İl Emniyet Müdürü olarak atanan Hasan Yiğit, beraberinde getirdiği ekiple birlikte il genelinde teröristlere nefes aldırmazken, terörün kökünü kazımaya kararlılıkla devam ediyor.

Çetelere, suç örgütlerine, terör örgütlerine ve uyuşturucu kaçakçılarına yönelik operasyonların artması ve etkin mücadele halktan tam destek görürken çalışmalar hem muhalefet hem iktidar cephesinden takdirle karşılanıyor.

 

BALIKESİR’DE TERÖR PROPAGANDASI

YAPAN 4 KİŞİ YAKALANDI

Balıkesir’in Karesi ve Edremit ilçeleri ile Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde yapılan eş zamanlı yapılan operasyonda, sosyal medya üzerinden silahlı terör örgütlerinin propagandasını yapan 4 kişi yakalandı.

Balıkesir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstihbarat Şube Müdürlüğü ile yapılan koordineli çalışmalarda; DHKP/C - TKP/ML - THKP/C – THKO - DEV-YOL Silahlı Terör Örgütlerinin sosyal medya paylaşım sitelerinde terör örgütlerinin propagandasının yapılması adına paylaşımlarda bulunan, yorum yapan, faaliyetlerini meşru gösteren, terör örgütlerini övücü, sahiplenici mahiyette paylaşımlar yapan şahıslara yönelik operasyon yaptı.

Ekipler bu kapsamda Karesi ve Edremit ilçeleri ile Çanakkale ili Ayvacık ilçesinde ikamet eden 4 dört şüphelinin evlerine eş zamanlı operasyon yaparak gözaltına aldı.

 

GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI

OPERASYONU

Balıkesir polisinin göçmen kaçaklığına yönelik başarılı çalışmaları da sürüyor.

Son olarak Edremit ilçesinde kıyı şeridini kullanarak Avrupa’ya geçiş yapmaya çalışan Afganistan ve İran uyruklu toplan 30 düzensiz göçmen yapılan istihbari çalışmalar sonucu yapılan operasyonla yakalandı.

Operasyonda yakalanan 4 organizatör hakkında ise adli işlem başlatıldı.

 

UYUŞTURUCU

GEÇİT YOK!

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü’nün uyuşturucu tacirlerine dönük operasyonları da tüm hızıyla sürüyor.

Son olarak Yunus ekiplerinin yaptığı sabit uygulamadan; kaçan 10 T 3946 plakalı ticari araç kısa süreli kovalamacanın ardından yakalandı. Aracın durmasıyla birlikte yolcu koltuğunda oturan O.Ç. isimli şahıs boş araziye doğru kaçmaya çalışsa da ekipler O.Ç.’yi yakalayarak gözaltına aldı.

Yapılan GBT sorgusunda Edremit Sulh Ceza Hakimliğinden kasten öldürme suçundan aranması olduğu anlaşılan O.Ç. kaçarken atmış olduğu çantanın içerisinde ise bulunan 1 adet hassas terazi, 33,44 gr kokain uyuşturucu maddesi ve 200’lük banknotlar halinde toplamda 10.000 TL para ele geçirildi.

Yakalanan taksi şoförü S.G. polisten kaçan ve araması bulunan O.Ç., adli işlemlerinin başlatılması için Ayvalık Narkotik Büro Amirliğine götürüldü.

Haber: İLKAN TOPRAK