Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Sözcüsü Yasin Sağay, 3 aydan 3 ayda hak edişleri katmadan çektiği videolarla Karesi Belediyesi’nin borcunu açıklayan Mesut Akbıyık’ın kelime oyunu ile halkı kandırdığını iddia etti.

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir bugün beraberinde AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan ve Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Sözcüsü Yasin Sağay ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Toplantının odak noktası ise CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın oldu. İl Başkanı Aydemir, Balıkesir’in eski huzurlu ve güvenli günlerini aradığını söyleyerek Akın’ı şehri yönetememekle suçladı.

Milletvekili Öztaylan ise Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ı seçilmesinin 141’nci gününde halen seçim vaatlerini yerine getiremediğini söyleyerek mevkidaşı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeybek’i örnek almasını istedi.

Manisa’da Başkan Zeybek’in seçim vadi olan ekmeği 5 liraya çektiğini ve daha birçok projeyi hayata geçirdiğini söyleyen Öztaylan, Balıkesir’de Ahmet Akın’ın ise 8 lira olan ekmeği 10 liraya çıkardığını, toplu taşımadaki indirimleri kaldırdığını ve belediye işletmelerine zam yaptığını hatırlattı ve Akın’ı halka şikayet etti. Öztaylan ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden Nisan ayından buyana 700 kişinin işten çıkarıldığını belirterek, seçim öncesi ekmekle oynamayacağını işçi çıkarmayacağını söyleyen Ahmet Akın’a bu işçileri işe geri almalarını istedi. Yapılan işçi kıyımının ise son derece yanlış olduğunu savundu.

Toplantıda daha sonra konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Sözcüsü Yasin Sağay, BASKİ’de ve Büyükşehir’deki aksayan hizmetin sebebinin Balıkesir’i bilmeyen, tanımayan ithal bürokratlardan kaynaklı olduğunu iddia etti.

 

AKBIYIK KELİME OYUNU YAPIYOR

AK Parti’li Sağay, Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri ile ilgili bir gazetecinin sorusu üzerine Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık’ı bu yılki zayıf güreş organizasyonunu ve ev sahipliğini eleştirdi. Sağay, ayrıca Avukat Akbıyık’ın belediyedeki müdürlere talimat vererek hak edişleri ayın 10’una kadar imzalatmadığı ve çektiği videolarda hak ediş paraları olmadığı için halkı belediyenin kasasındaki para ve borç konusunda yanılttığını söyledi.

Sağay bu konudaki açıklamaları aynen şöyle: “Rahmetli Edip Uğur büyükşehir Belediye Başkanıyken, Yücel Yılmaz Karesi Belediye Başkanıydı. Kurtdereli Güreşleri 2014 yılında başladığımızda Karesi Belediye Başkanları ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla yaptığımız toplantıda Büyükşehir’in yapacakları, Karesi’nin yapacakları diye protokol imzalanırdı.

Bizde bunu mecliste geçirirdik iki belediyenin de harcayacağı para da ne iş yapacağı da belli olurdu. Bu aynı şekilde Yücel Başkan Büyükşehir Belediye Başkanı, Dinçer Başkan  Karesi Belediye Başkanı olduğun da devam etti.

Bu sene merak ettim Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi’ne 7 milyon para aktardı. Ne parası bu baş, başaltı ve orta boylardaki güreşçiler haricindeki yaşları küçük olan güreşçilere nakit ödemelerini Karesi Belediyesi yapsın. Baş, başatı ve başpehlivan güreşçilerinde 7 milyon 500 bin TL’de Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği ile Güreş Federasyonuna para aktardı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi. 15 milyon 500 bin TL.

Son 2024 yılı güreş maliyetimiz tüm unsurlar dahil 15 milyon liraydı. Bugün sadece güreş maliyeti 15 milyon. Yemesi, içmesi, konaklaması, gezmesi 25 milyon lira.

 

“BÖYLE HESAP OLMAZ”

Avukat Mesut Akbıyık şöyle bir muhasebe yapıyor oda dikkatimi çekiyor.

Her 3 ayda bir Karesi Belediyesi’nin borcunu ve alacağını açıklayacağım diyor. Bakın bu yanlış bir uygulama. Bütçeler 12’nci ayda yapılır. TBMM’de öyledir ve bir yıllık bütçe konuşulur kar ve gelir hesaplarında. Nizam hesaplar 3 ayda bir verilebilinir.

Sen şimdi park bahçelerde, fen işlerinde müdürlere talimat ve ayın 10’na kadar hak edişleri imzalamayın.  Ayın 10’da İller Bankasında para ilçeleri geliyor. 12 ve 15’inde maaşları öderken de eskiden caride bekleyen param 200 milyon liraydı hak edişler girmediği için gelen parayı ödedim 120 milyon lira olarak şu anda 80 milyon lira var. Böyle bir hesap olmaz. Bu hesap 12 ay üzerinde olur. Mesut Akbıyık başkanımız, aynı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın gibi kelime oyunları yapıyor” dedi.

HABER: HABER MERKEZİ