Devlet yardımı alacak vatandaşlara müjde müjde. PTT ve IBAN’dan yardım ödemeleri 15 Eylül'de başlıyor. T.C kimlik numarasına göre 9 bin 77 TL ödeme devlet yardımı alacak vatandaşlara yatacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan devlet yardımı alan milyonlarca vatandaş için sabah saatlerinde açıklama geldi. PTT ve IBAN No üzerinden yardım ödemeleri 15 Eylül'de. başlıyor. 15 Eylülitibariyle hesaplara 9.077 devlet desteği yatıyor. 

Eylül ayı evde bakım maaşı ödeme takvimi hak sahipleri tarafından merakla Takip ediliyor. Bakıma muhtaç hasta yaşlı ve engelli yakınının bakımını sağlayan kişilere belirli şartlar doğrultusunda verilen evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15’i ile 30’u arasında hesaplara geçiyor. Eylül ayında da evde bakım maaşı ödemeleri 15 Eylül’de başlayacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşı alma şartlarını belirlendi. Bu yardımdan faydalanabilmek için Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olmanın yanı sıra bakıma muhtaç kişinin tam teşekküllü hastaneden alınmış sağlık raporuna da ihtiyaç duyuluyor. Şartları sağlayan kişiler başvuru işlemlerini e-devlet üzerinden ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yapabiliyor.

HABER: HABER MERKEZİ