AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, CHP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın göreve geldiği günden buyana 700 kişiyi işten çıkardığını söyledi. Öztaylan, seçim öncesi kimsenin ekmeği ile oynamayacağını açıklayan Akın’a bu sözlerini hatırlatarak işten çıkarılan işçileri geri almasını istedi.

AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı, bugün basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Yasin Sağa, AK Parti Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Meral Cengiz katıldı.

AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen bu toplantıda İl Başkanı Aydemir ve Milletvekili Öztaylan; 31 Mart yerel seçimlerinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen CHP’li Ahmet Akın’ı eleştirerek hizmet yapmamakla suçladı.

“LOGO DEĞİŞTİREMENİN SIRASI MI?”

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir’in açıklamalarının ardından konuşan AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, Büyükşehir Belediye Başkanını hizmet etmek yerine logo değişikliği yapmakla suçladı.

Öztaylan: “En önemli konulardan birisi de logo. Ben bir Belediye Başkanı olsam ilk önce daire başkanları ve genel müdürlerimizden brifinglerimi alırım, geçmiş dönemde neler yapılmış oturur incelerim. Dakika bir gol bir, logo değişikliğine gidildi. Ben çok düşündüm. Neden logo değiştirme derdine girdiler dedim. Logoya baktım, bir bebek bezinin logosuna benziyor. Bu logoyu da internette arattığımızda yüzlerce başka şirketin logosu çıkıyor. Baktım, Balıkesir’le hiçbir alakası yok. Bir estetiği de yok bana kalırsa. AK Parti’yi, Yücel Yılmaz’ın icraatlarını silme düşüncesi olduklarını tahmin ediyorum. Balıkesir’in binlerce yerinde on binlerce yerinde eski logo bulunuyor. Bunları silmenin, değiştirmenin çok büyük bir maliyeti olacak. 1.5 milyar liradan daha fazla maliyeti olabileceğine kanaat getirdim. Sonra bunu niye yaptılar diye düşündüm. Bunun bir büyük bir de küçük amacı var. Ahmet Akın, Sayın Kılıçdaroğlu’nun çırağıydı, onun genel başkan yardımcısıydı. Kemal Kılıçdaroğlu, haftalarca kalp yapmayı öğrenemedi. Onun kalbine herhalde bir selam çakma var diye düşünüyoruz. Küçük olan amaçlardan birisi de, bir milletvekilinin abisinin tanıtım medya şirketi kurduğunu, bu şirketin de bir iş yapacağını, acaba bu işlerin oradan mı yürütüleceği konusunda iki tane biri büyük, biri küçük düşüncemiz var. Bunu ilerleyen süreçte hep beraber izleyeceğiz” diye söyledi.

HİÇBİR İCRAATINI GÖREMEDİK

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın seçim dönemi vermiş olduğu 10 numara kart ile ilgili vaatlerinin hiçbirini halen göremediğini belirten Milletvekili Öztaylan: “İkinci bir konu da 10 numara kart. Sayın Ahmet Akın seçim zamanı bol kepçeden salladı. İlk oraya dokunacağım, ilk bunu yapacağım, sana onu sana bunu yapacağım diye hep salladı. Ama bugün yerel belediye yönetimlerinin 141.günü. Ortada ne fol var ne görüntü. Ne demişti o basın toplantısında: ‘Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek’, hiç gören var mı? Ben görmedim. Maalesef hiçbir icraatını göremedik. İnşallah vermiş olduğu bu vaatleri yapar. Ona tebriklerimizi iletiriz. Logo işlerini değiştirmeye para var; dula, yetime, askere, evlenecek gençlere gerince para yok. Bunu da sizin takdirlerinize sunuyorum” dedi.

“YÖNETEMİYORLAR”

Her fırsatta Ahmet Akın’ın indirim yapacağız sözlerine atıfta bulunan Milletvekili Öztaylan, CHP’li Ahmet Akın’ın indirim değil zam yaptığı söyledi ve şu ifadelere yer verdi: “Yönetemiyorlar dedik. Yönetemedikleri için birçok indirim iptali yapıldı. Yine önceki dönem Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafından birçok indirim sağlanmıştı. Bizler her zaman üreticimizin, memurumuzun, çalışanımızın yanında durmaya çalışıyoruz. Önceki dönemde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz öğretmenlere, imamlara, sağlık çalışanlarına, sendika üyelerine ve sonrasında tüm memurlara ulaşımda yüzde 50 indirim yapmıştı. Ama CHP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi geldiği gibi bu indirimleri kaldırdı. Halkçılık bu mu? Hadi indirimleri iptal ettiniz. Bari zam yapmayın. Belediyenin tüm sosyal tesislerinde ürünlere ortalama yüzde 50 zam yapıldı.”

İTHAL BÜROKRAT MESELESİ!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne gelen ithal bürokratların maaşlarına yüzde 400’lük bir zam yaptığını söyleyen AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, şöyle söyledi: “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne getirilen ithal bürokratların çoğunu yönetim kuruluna yerleştirdiler. Yönetim kurullarına geldiklerinde yüzde 400 zam yaptılar. Maaşlar iki üç katına çıkartıldı. AK Parti zamanında çok cüzi maaşlar vardı. Bunları da kimisi alıyor, kimisi almıyordu. İthal bürokratlar, geldikleri gibi yaptıkları yüzde 400’lük zamla kaymaklı maaşlarıyla Balıkesir’i yönetmeye çalışıyorlar.”

“İŞTEN ÇIKARTILAN EMEKÇİLERİ

GÖREVLERİNE İADE EDİN”

Açıklamalarının devamında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın yerel seçim öncesi belediyeye yaptığı ziyaret sonrası sosyal medya hesaplarından paylaştığı ‘kimseyi işten çıkartmayacağız’ konulu videosunu izleten Milletvekili Öztaylan, Akın’ın göreve geldikten sonra 700 kişiyi işten çıkardığını açıkladı.

Öztaylan, Ahmet Akın’a işten çıkartılan işçilerin görevlerine geri iade etmeleri gerektiğini aktararak şu ifadelere yer verdi: “Ahmet Akın diyor ki; ‘Kimse işten çıkartılmayacak, dedikodulara kulak asmayın. Hiç kimseyi ben çıkartmayacağım. Adaletle yöneteceğiz, hakkını teslim edeceğiz.’ İthal bürokratlar sağdan soldan geldi belediyeyi doldurdu. Şuanda şirketler dahil toplamda 700 kişi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkartıldı. Mesajla, E-Devlet üzerinden teşekkür etmeden, çok kötü bir şekilde işten çıkartılıyor. İndirim yapmadınız, zam yaptınız, ithal bürokrat getirdiniz, suyu veremediniz hepsi tamam. Ama bu ekmek mevzusu, geçim mevzusu kabul edilemez bir durum. Yeni evlenenler, evlenecekler, çocuğu olanlar, hastası olanlar var. Cebinden parasını ayırıp anasına, bacısına gönderenler var. İlçe değiştirerek birçoğuna mobbing yapıldı. Ben buradan soruyorum: nerede verdiğiniz sözler? Bakın, bu işten geri dönün. Sendikalarımız avukat desteği sağlayacak. Bizler de teşkilat, belediye meclis kurulu ve milletvekili olarak bu işten çıkartılan vatandaşlarımızın yanlarında olacağız. Bu yanlışın ivedi şekilde geri döndürülmesine ve şirketlerle beraber işten çıkartılan 700 kişinin işlerinin iade edilmesini istiyoruz. Sonuç olarak herkese yakın diye yola çıkan Ahmet Akın, maalesef Balıkesirlilere uzak, ithal bürokratlara yakınmış. Ahmet Abi, bunu çok derinden söylüyorum. Bu yaptığınız hatadan bir önce dönün, milletin ekmeğiyle oynamayın. Millete verdiğiniz sözleri yerine getirin, indirimleri geri getirin. İsrail ile aynı safta durmayınız. Zira bu Türk milleti ilk fırsatta sizi sandığa gömmesini bilecektir.”

 

HABER: UĞUR YAZICI