Memleket Partisi’nin ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Bakan, Balıkesir’de yaptığı basın açılamasında 1 Milyon Dolar’a verilen Türk vatandaşlığının şuanda 400 bin Dolar’a verilmesine dikkat çekerek 20 yıllık Ak Parti iktidarında fiyatı düşen tek şeyin Türk vatandaşlığı olduğunu söyledi.

Memleket Partisi Balıkesir İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Bakan, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. İl Başkanı Sinan Diker ile teşkilat üyelerinin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Mahir Bakan, Ak Parti iktidarını ve ekonomiyi eleştirerek, 2023 seçimleri hakkında konuşarak muhalefet partilerine seçimlerde bir olmaları konusunda çağrıda bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Mahir Bakan, sözlerine ilk olarak Taksim’de yaşanan bombalı terör saldırısı ve akabinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yaptığı operasyonlar ile başladı. Bakan: “Kısa bir süre önce Taksim’de ve Gaziantep Karkamış’ta terör saldırıları meydana geldi. Terör saldırılarında yaşamlarını yitiren bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu millet hiçbir şart ve koşulda teröre boyun eğmez. Terör bu topraklarda asla ve asla amacına ulaşamaz. Bunu herkes iyi bilmelidir. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Irak ve Suriye’de terör yuvalarına yönelik yaptığı harekatı destekliyoruz. Mehmetçiğimizin her daim yanlarında olduğunu bildirmek istiyorum. Bu operasyonları bir askerimizin bile burnu kanamadan amacına ulaşarak başarıyla tamamlanmasını temenni ediyorum” diye söyledi.

GELİN HEP BERABER SEÇİM LİSTELERİNİ ANALİZ EDELİM”

2023 seçimlerinde tüm muhalefete çağrıda bulunan Mahir Bakan, muhalefete seçim listelerini hane hane birlikte kontrol etmeleri konusunda çağrıda bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Mahir Bakan: “Bu toplantımızda öncelikle seçmen ve sandık güvenliğini ele almak istiyoruz. Bu konu ülkemiz açısından çok önemlidir. Kurgulanmış seçim senaryosunun figüranı olmak istemiyorsak seçim, seçmen ve sandık güvenliğini en başından garanti altına almak gerekiyor. Aksi halde ‘atı alan Üsküdar’ı geçti’ sözlerine maruz kalabiliriz; daha önce de maruz kaldık. Üstüne basa basa vurgulamak istiyorum. Bu seçim halkımızın gerçek seçimi mi yoksa bu kurgulanmış bir seçim mi? Bu maalesef bizlerin en kritik maddelerimizden birisidir. Çok ciddi kuşkularımız bulunuyor. Bu bağlamda bütün muhalefet partilerine sesleniyoruz. Bu bir samimiyet testidir. Gelin hep beraber hane hane seçim listelerini analiz edelim. Seçim güvenliğini, seçim öncesinde garanti altına alalım. Memleket partisi olarak bu bütün muhalefet partilerine çağrımızdır” dedi.

İTTİFAKLARDAN HAYIR GELMEZ”
Cumhur ve Millet İttifakı’nın oluşturulmasıyla topluma ikisinden birini tercih edin algısı oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Mahir Bakan, iki ittifaktan da Türkiye’ye hayır gelmeyeceğini söyledi ve şöyle devam etti: “Türkiye hem içeride hem uluslararası arenada tarihinin en hassas dönemlerinden birini yaşamaktadır. Bu hassasiyet içerisinde belki de tarihimizin en önemli seçimlerinden birine doğru ilerlemekteyiz. Bu seçime giderken de bu topluma Cumhur ve Millet ittifakları dayatılmaya çalışılmaktadır. Milletimize ikisinden birisini tercih edin yönünde algı oluşturulmaktadır. Bu iki seçenekten de Türkiye adına güzellik çıkmaz, Türkiye’ye hayır gelmez.”

TÜRK VATANDAŞLIĞINDA BÜYÜK İNDİRİM”

Bakan, Ak Parti’nin 20 yıllık iktidarında 250 bin dolar ile fiyatı düşen tek şeyin Türk vatandaşlığı olduğuna dikkat çekti ve şu ifadelere yer verdi: “1 Milyon dolar olan Türk vatandaşlığı önce 250 bin dolara indirildi ardından 400 bin dolara çıkarıldı. Bu 20 yıl içerisinde fiyatı düşen tek şey Türk vatandaşlığı oldu. Bunlar ilk iktidara geldiğinde terör vardı, şuanda da var. Ama ülkemizde milyonlarca sığınmacı yoktu.”

KOYDUKLARI HEDEFLERİ GERÇEKLEŞTİREMEDİLER”

Ak Parti’nin 2023, 2071 hedeflerine de değinen Mahir Bakan, 2011 yılında koyulan 2023 hedeflerini Ak Parti’nin gerçekleştiremediklerini dile getirdi. Bakan: “2011 yılında bu iktidar 2023 hedefleri koydu. Şimdi de hedeflerini 2053, 2071 gibi uzatmakta. Gayrisafi milli hasılatımız 2 trilyon Dolar olacak demişlerdi. Ne oldu? 800 milyar Dolar oldu. Yarısından bile daha az. 500 milyar Dolar ihracat yapacağız demişlerdi, 244 milyar Dolarlık ihracat yaptılar. Kişi başına 25 bin Dolarlık milli gelir olacaktı 8 bin Dolar oldu. Söyledikleri işleri ve hedefleri başaramadılar. Bu iktidar başarısızdır. 2018 yılında merkez bankasının rezervi 85 milyar Dolardı. Şuanda – 58 milyar Dolar. 4 yıl içerisinde nereden nereye. Bu iktidar 3-5 müteahhitte yap işlet devret modeli ile ülkenin geleceğini teslim etmiş durumdadır” dedi.

6’LI MASANIN İNANDIRICILIĞI YOK”

Öte yandan Ak Parti dışında muhalefeti de eleştiren Bakan, muhalefetin Ak Parti’ye alternatif olmadığını ifade ederek 6’lı masanın inandırıcılığının olmadığını söyledi. Bakan, şöyle konuştu: “Somut, inandırıcı ve gerçek projeler ortaya koyup topluma alternatif olamadığınız sürece bu muhalefetten de Türkiye adına güzellik çıkmaz. Halkımız muhalefeti inandırıcı bulmuyor. Cumhur ittifakının ortaya koyduğu ekonomik tablo içler acısıyken toplumun çoğunun muhalefeti konuşuyor olması lazımken maalesef şuanda kafa kafaya bir durum söz konusu. Toplumda bu 6’lı masanın da inandırıcılığı yok. Artık başka bir seçenek olan Memleket Partisi var. Biz üçüncü yolda ayrı bir seçenek olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin önünde duruyoruz. Arkamızda müteahhitler, gazeteler, televizyonlar yok. Aksine tarihte görülmediği kadar medya ambargosu var. Bizim yanımızda gönüllüler ordusu var. Bu millet başarısız 2 ittifak içerisinde sıkıştırılmaya mecbur değildir. Artık Memleket Partisi var.”

CUMHUR İTTİFAKINA RAKİP ADAYI
DESTEKLEMEYE SÖZ VERİYORUZ”

Yaptığı basın toplantısında açıklamalarda bulunan Mahir Bakan, son olarak Millet İttifakına destek vereceklerini söyledi. Mahir Bakan: “İttifaklar konusunda ne Cumhur ne Millet tek yol Memleket diyoruz. 2.tura kalamazsak Cumhur İttifakı karşısındaki adayı desteklemeye söz veriyoruz. 2.tura biz kalırsak eğer Millet İttifakı bileşenlerinin bizleri desteklemesini bekliyoruz. Hedefimiz seçimlerde 2.tura kalarak iktidar olabilmektir” diye konuşarak sözlerini noktaladı.




KAYNAK: İHA