Kaligrafi ustası emekli Hava Astsubay Gürsoy Öztürk, hobi olarak başladığı sanatı geliştirerek şimdilerde genç, yaşlı isteyen herkese kaligrafi sanatını öğretmeye çalışıyor. Öztürk, Latin harflerinin süslendiği kaligrafinin sabır istediğini söyledi.

Hava Astsubay Gürsoy Öztürk, emekli olduktan sonra kaligrafi sanatı ile ilgilenmeye başladı.

İzmir’de Kaligrafi Ustası Saim Yeşildağ’dan kurs alarak kaligrafiyi öğrenen emekli astsubay Gürsoy Öztürk, kaligrafinin Balıkesir’de bilinen bir sanat olmadığını ifade etti. Gençlerin bu sanata fazla ilgili olmadığını söyleyen Öztürk, amacının kaligrafiyi herkese öğretmek ve kapısının herkese açık olduğunu söyledi. Zaman geçtikçe kişilerin bu sanata olan ilgisinin artacağını sözlerine ekleyen Emekli Astsubay Öztürk; “Ben burasını daha yeni açtım ama burasını öğrenmeyen yok denecek kadar az kaldı, insanlar sosyal medyadan nelere yaptığımızı görüyor ve beğeniyor” dedi.

 

“BİZ OKYANUSTA BİRER DAMLAYIZ”

Kaligrafi ustası Öztürk, yaptığı açıklamalarında kaligrafinin bir okyanus olduğunu ve bizlerin bu okyanusun içinde birer damla olduğumuz söyledi. Gürsoy Öztürk hobi olarak başladığı bu mesleğe olan ilgisinin daha liseli yıllarından geldiğini ve beğendiği bir sanat dalını yapmaktan da keyif aldığını dile getirdi. Kaligrafinin kişinin sabrının ve zamanının çok olması gereken bir sanat olduğunu söyleyen Öztürk; “Kaligrafi zor bir sanat olmasının yanı sıra zamanınızın ve sabrınızın çok olması gereken bir sanat dalı ve bu anlamda ben bunu başardığımı düşünüyorum. Başka kişiler de bu kaligrafi olmasa da başka bir hobiyle ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

KALİGRAFİ LATİN HARFLERİ SÜSLEME SANATI

Bu sanatı bilmeyenler için kaligrafi sanatının tanımından bahseden Gürsoy Öztürk, kaligrafinin latin harfleri kullanarak güzel yazı yazma sanatı olduğunu söyledi. Öztürk; “Bu sanat, Hat Sanatı'na göre öğrenmesi daha kolaydır. Kaligrafi de amaç değişik motifler kullanarak yazıyı olduğundan farklı bir kimliğe büründürerek kaligrafi kurallarına uygun olarak el ile güzel yazmaktır” dedi.

Her sanatta olduğu gibi kendine ait malzemeleri olduğundan bahseden Öztürk Kaligrafi Sahibi Gürsoy Öztürk, kesik uçlu kalemlerle kaligrafinin ifa edildiğini dile getirdi.

 

“TEMEL KALİGRAFİ KURSU VERECEĞİM”

Kaligrafiyi öğrenmek isteyenlere atölyesinde birebir temel kaligrafi eğitimi vereceğini söyleyen Öztürk, atölyeye gelecek olan arkadaşlarının tabloları yazabilecek boyuta gelebileceğini ve kendi bildiklerini herkese öğretmek istediğini ifade etti.

Kaligrafi sanatçısı Öztürk, atölyesinde; tabak, kupa, fincan, üzerine, her ebatta tablolar, panolar, düğün ve özel günlerde davet edilecek konuklar için zarf, değişik objeler üzerine isimlikler satıyor. Öztürk Kaligrafi Sahibi Gürsoy Öztürk, açıklamalarının devamında ise; “Biz herkesi bekliyoruz, bu sanatı yakından herkes görsün, benim acım bu sanatı herkese sevdirmek istiyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

HABER: BUSE ASLAN