MasterChef All Star mücadelesinde geçtiğimiz sezon Balıkesir Esra Tokelli’nin şampiyonluğundan sonra; ön elemede büyük beğeni toplayan Balıkesirli Berat Dirgen “Buraya piyade olarak geldim komutan olacağım” sözleri ile ilk turdan hedefinin şampiyonluk olduğunu açıkladı. Dirgen sergilediği tabakla şeflerin beğenisini topladı.

Balıkesirli Berat Dirgen, katıldığı MasterChef programının ilk turunda büyük beğeni toplayarak, ikinci tura kalmayı başardı. 19 yaşında katıldığı yarışmada şefler tarafından büyük beğeni toplayan Balıkesirli restoran işletmecisi Berat yarışma sonrası açıklamalarda bulundu.

 

“YEMEK YAPMAK BENİM İÇİN BİR TUTKU”

Balıkesir’de kendi imkanlarıyla açtığı, Foodbox restoranının işletmeciliğini yapan Dirgen, açıklamasında 5 yaşından beri yemek yaptığını yemek yapmanın bir tutku olduğunu belirtti. Dirgen, “Yemek yapmaya 5 yaşında başladım. O zamandan beri yemek yapmaya merakım vardı. Bu merakım sonrası Bolu Aşçılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gittim. Fakat burayı 3. Sınıfta bırakmak zorunda kaldım. Sonrasında farklı yerlerde tecrübe edindim ve 18 yaşında arkadaşım Mehmet Yiğit Çamlı ile beraber bu restoranı açtım” dedi.

 

Açıklamasının devamında restoran ile ilgili bilgi veren Dirgen, Dünya mutfağını yansıttığı restoranın program sonrası büyük bir ilgi gördüğünü belirterek, “Aslında program öncesinde de restoranımıza ilgi güzeldi. Genelle de gençlerin güzel bir ilgisi vardı fakat program sonrası gelip fotoğraf çekilmek isteyen, yemeklerimizden tatmak isteyen çok sayıda misafirimiz oldu. Sushiden Makarnaya dünya mutfağına ait birçok farklı yemek çeşidinin bulunduğu restoranımıza, farklı tatlar denemek isteyen tüm Balıkesirli hemşerilerimi davet ediyorum” dedi.

 

3 EVETLE 2. TURDA

Katılığı MasterChef programında, yaptığı soğuk başlangıç tabağı ile şefleri etkileyen genç isim, 3 evet alarak 2. tura katılmaya hak kazandı. Ayrıca yemekten ziyade 19 yaşında risk alarak Balıkesir’de uzak doğu restoranı açmasının tüm gençler için örnek bir davranış olduğunu belirten Somer Şef, Dirgen’e yıldızlı evet verirken, Mehmet şef ise tüm Balıkesirlileri genç şefin restoranına davet etti.

HABER: HABER MERKEZİ