Yaz aylarının gelmesiyle beraber düğün sektörü de canlandı. Her düğünün olmazsa olmazı olan her gelininin hayali olan gelinlikler de son modelleriyle vitrinleri süsledi. İstanbul Gelinlik Sahibi ve tasarımcı Ayşenur Bektaş ise, gelinlerin en özel günlerinde tasarımlarıyla gelinleri hayallerine kavuşturmaya yardım ediyor.

Düğün sezonu ile birlikte gelinlerin hayallerindeki gelinliği bulması da ayrıca uğraş oldu. Kimi gelin özel tasarım gelinlik diktirmeyi tercih ederken kimi gelinler ise vitrinde gördüğü gelinliği alıp giyiyor. İstanbul Gelinlik Sahibi ve Moda tasarımcısı Ayşenur Bektaş, gelinlerin en özel günlerinde her zaman yanında olarak adayları en özel gününe hazırlıyor. Küçük yaşlardan beri annesiyle birlikte bu işe merakı olduğunu ve annesinin mesleği yüzünden duyduğu merakını Bektaş, üniversitede moda tasarımı okuyarak mesleğe dönüştürdü. Tasarımcı Ayşenur Bektaş ise şimdilerde 30 yıldır İstanbul Modaevini ailesi ile birlikte işlettikten sonra kendi iş yerini kurduğunu ve Balıkesir’deki ilk gelinlikçilerden olduğunu söyledi.

 

“AYAĞIMA İĞNE BATA BATA BÜYÜDÜM”

Annesinin mesleği dolayısıyla küçük yaşlardan beri ayağına iğne bata bata büyüdüğünü sözlerine ekleyen Ayşenur Bektaş, 10 yaşında ilk fermuar dikerek bu işe başladığını belirtti. Moda tasarımı bölümünü birincilikle bitiren tasarımcı Bektaş, ünlü markalarda eğitim olarak yeteneğine yetenek katarak kendini geliştirdiğini söyledi. Annesinin bu süreçte en büyük destekçisi ve öğretmeni olduğuna dikkat çeken Ayşenur Bektaş, gelinliklerin çizimini yaptıktan sonra annesi ile birlikte dikim aşamasına geçtiklerini belirtti.

“EN AZ ÜÇ MODEL DENEYİN”

Tasarımcı Ayşenur Bektaş, bu sene gelinlerin en çok tercih ettikleri gelinlik modelinin ise helen gelinlik modeli olduğunu ve bununla birlikte gelinlerin yırtmaçlı ve saten gelinlik modellerini seçtiklerini söyledi. Açıklamalarının devamında konuşan Bektaş; “Bu sezon en çok tercih edilen gelinlik helen, ama gelin adayları gelinlikleri denemeden başkasının tavsiyesi üzerine gelinlik almayın. Gelinliği üzerinize denemeden almayın, en az üç gelinlik modelini deneyin. Bana kalırsa gelinler özel tasarım gelinlik tercih etmeliler çünkü beyazın da bir sürü alt tonu var gelinler bunu denemeden bilemez kişiden kişiye bu değişir, dikilen gelinlikler de bir gelinin ruhunu yansıtır. Öylece gidip gelinlik alınmamalı, alınan gelinlikler kişinin kendi ruhunu yansıtmalı. Ben bu yüzden ilk önce gelin adaylarını tek tek tanımaya çalışıyorum. Daha sonra gelinliği tasarımın aşamasının ardından dikim aşamasında geçip gelinimizi giydiriyoruz. Bir nevi oyun oynuyoruz aslında diyebiliriz” dedi.

“GELİNLERİN EN ÖZEL GÜNÜNDE YANINDA OLUYORUZ”

Gelinlere önerilerde bulunan Moda tasarımcısı Bektaş, adayların kendi isteklerine dikkat etmesi gerektiğini ve bu özel gününde sevdiği bir gelinliğin içinde olmasının doğru olduğunu ifade etti. Bektaş; “Bizim işimiz sadece gelinlik dikmek değil, gelinin stresini de yönetmek bu aşamada gelinin biz en yakın arkadaşı oluyoruz ve en güzel gününde yanında oluyoruz, diyebiliriz. Başkalarının fikirlerine saygı duyuyoruz ama önemli olan gelinin ne istediği ve bu süreci en iyi şekilde yürütmek en önemli olan” şeklinde konuştu.

ANNEM BİZİM İÇİN BAŞYAPIT

İstanbul Modaevi’nin ilk açtıkları zaman annesinin çok zor dönemlerden geçtiğini söyleyen Bektaş; “Annem bizim için bir başyapıt, her zaman yenilikçi çözümleri ve fikirleriyle bize destek oluyor. Beni bu noktaya getiren annemdir, ona çok güvenirim. Bu iş yerini açmamdaki en büyük destek oldu. Kendime ait, çizimlerimi rahatla yapabileceğim bir alanım olmasını en çok istedi. Ben gelinliklerimi tasarladıkça da annem benimle her zaman gurur duydu” dedi.

HER GELİNLİĞİN BİR HİKAYESİ VAR

Moda tasarımcısı Ayşenur Bektaş, tasarladığı her bir gelinliğin bir anlamı olduğunu ve gelinliklerin ismini İstanbul’un semtlerinin adını taşıdığını söyledi. Bir gelinlik tasarlarken kullandığı ürünlerin hikayesinin tasarımlarına yansıttığını sözlerine ekleyen Bektaş son olarak; “Benim için hepsinin bir hikayesi ve anlamı var. İstanbul’un semtlerinin adını gelinliklerime verdim. Semtlerin adı benim için çok şey ifade ediyor. Hikayelerini de gelinliklerime yansıttım. Gelinliklerde o kadar çok emek var ki, insanlar da gelinlik alırken dümdüz bakmasınlar, çünkü hepsinin ortaya çıkmasının bir sebebi var” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

HABER: BUSE ASLAN