Bandırma Halk Eğitimi Merkezi'nin düzenlediği ney dinletisi, Sezen Aksu şarkılarının ney eşliğinde yorumlandığı etkinlik katılımcıları büyüledi.

Program, Bandırma Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi ve Ney kursu öğretmeni Furkan Şahinbey ile kursiyerlerinin emeğiyle ortaya çıktı. Şef Furkan Şahin ve solist Selda Deveci'nin performansıyla da dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşatıldı.

Halk Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir'in açılış konuşmasıyla başladı. Özdemir, "2023-2024 eğitim öğretim yılı hayat boyu öğrenme haftası kapsamında, Bandırma Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 3-7 Haziran tarihleri arasında çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Hayat boyu öğrenme haftası kapsamında verilen ney eğitimi sonrası, kursiyerlerimizin hazırladığı 'Ney'le Firuze' dinletisi etkinliğini gerçekleştirdik. Duyguların, hüzünlerin ve manevi duyuların ney sesi ile ruhumuza huzur vermesi, geceye katılanlara da hoş vakit ve güzel zaman yaşatmamıza vesile olduysa ne mutlu bize. Bandırma Halk Eğitimi Merkezi olarak 2023-2024 eğitim-öğretim yılı içerisinde 705 kurs ile 24 bin kursiyere yaygın eğitim sağladık. Bu kursiyerlerin 13 bin 823’ü kadın, 10 bin 177’si ise erkek olup, toplamda 24 bin kursiyerimiz eğitim aldı. Bandırma Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında sınırlı kalmayarak, Bandırma Kent Konseyi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin BALMEK birimi, kırsal mahallelerden Aksakal ve Yeni Yenice mahallelerinde de kursiyerlere eğitim verdik. Bunun yanında, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, 6. Ana Jet Üssü, Cezaevi, KYK Müdürlükleri, özel firma ve işletmelerde talepler doğrultusunda pek çok kursu icra ettik. Bandırma'mız için elimizden geldiğince çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Ney dalında eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı program, seyirciler tarafından büyük bir keyifle ve coşkuyla dinlendi.

HABER: SERMİN ASLAN