Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “1 Mutfak 81 Kültür Projesi” kapsamında Gaziantep’te buluşan gençler arasında yer alan Balıkesirli üniversite öğrencileri, kentin yöresel ürünlerini ve kültürel zenginliklerini başarıyla tanıttı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 23–26 Aralık tarihleri arasında Gaziantep’te düzenlenen “1 Mutfak 81 Kültür Projesi”, Türkiye’nin farklı illerinden gelen gençleri kültür ve gastronomi ortak paydasında buluşturdu. Projede Balıkesir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden iki öğrenci, Balıkesir’i temsilen yer aldı.
Program kapsamında gerçekleştirilen uygulamalı atölye çalışmaları ve kültürel tanıtım etkinliklerinde Balıkesir’in yöresel değerleri katılımcılara tanıtıldı. İlimize özgü kıyafetler eşliğinde Balıkesir kolonyası, zeytin ve zeytinyağı gibi yerel ürünler, 81 ilden gelen misafirlerin beğenisine sunuldu.
Etkinlik süresince gençler, farklı şehirlerin gastronomi kültürlerini yakından tanıma imkânı bulurken, kültürler arası etkileşimin güçlendirilmesine de katkı sağladı. Proje kapsamında düzenlenen fidan dikim programında ise Balıkesir’i temsilen getirilen memleket toprağı, dikilen zeytin ağacıyla buluşturularak anlamlı bir etkinliğe imza atıldı.





