Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Prof. Dr. Sabahattin Zaim Kütüphanesi bağışçıların destekleriyle büyüyor. Kütüphaneye son olarak Bağışçı Erhan Elmastaş gazete arşivi bağışladı.

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, söz konusu gazete arşivinin kütüphaneye ayrı bir zenginlik katacağını düşünerek Bandırma Belediyesi ile ikili görüşmeler yaptı. Bağışçının da rızası alındıktan sonra dev gazete arşivi Üniversite kütüphanesine kazandırıldı. 
Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in davetiyle Üniversiteye gelen bağışçı Erhan Elmastaş’a plaket takdim edildi. Ardından bölgenin en zengin kütüphanesi olan Prof. Dr. Sabahattin Zaim Kütüphanesi incelendi. Kütüphane gezisine, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Barış Yıldırım ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Zekai Mete de eşlik etti.

Prof. Dr. Sabahattin Zaim Kütüphanesi, bölgenin en donanımlı ve modern kütüphanesi ile hem öğrencilere ve akademisyenlere hem de bölge insanına 24 saat kesintisiz hizmet sunmaktadır. Öğrenci Yaşam Merkezi’nde yapımı tamamlanan ve hizmete giren okuma salonlarla birlikte toplamda 1200 kişilik oturma kapasitesi sunan kütüphane 117 üniversite ve 70 kamu kurumu tarafından kullanılan, Türkiye’nin en geniş kapsamlı ve yaygın kütüphane otomasyon ve güvenlik sistemine sahiptir. 
Kütüphane ayrıca 15’i abonelik, 19’u konsorsiyumlardan sağlanan ve 20’si açık erişim olmak üzere toplam 54 veri tabanına sahiptir. Tamamı akademik yayınlardan oluşan Üniversite kütüphanesinde öğrenci başına düşen yayın sayısı yaklaşık 224’tür (basılı yayınlarda öğrenci başına 4’ten fazla kitap düşmektedir) ve bu açıdan Türkiye’deki en iyi üniversite kütüphaneleri arasında yer almaktadır.
Kütüphane sadece öğrencilerimizin yararlandığı bir kütüphane değil, aynı zamanda yerleşkeye komşu olan Liseler Vadisi öğrencileri başta olmak üzere ilçedeki diğer öğrencilere de hizmet vermekte, özellikle üniversiteye hazırlanan öğrencilere gerek kütüphane hizmetleri gerekse sınava hazırlık kitapları ile ciddi bir katkı sağlamaktadır. Kütüphane ayrıca ilçenin kütüphane ihtiyacını da karşılamakta, Üniversite mensubu olmayan araştırmacılar da kütüphaneyi 7/24 kullanabilmektedir.

Haber: AHMET ARZU