Belediye-İş Genel Mali Sekreteri Bayram Özkan, Balıkesir Şube'nin Olağan Genel Kurulunda konuştu: "Türkiye’de belediye çalışanları aslında kadroluların kelaynak kuşu gibi kaldığı bir dönemden geçiyor. En az sayıda kadroya sahip yerler belediyeler oldu. Türkiye genelinde toplam 25 bin kadrolu belediye işçisi varken 1,5 milyonun üzerinde de taşeron dediğimiz şirkette çalışan arkadaşlarımız var. Önümüzdeki 14 Mayıs seçimleri bizim için bir hesaplaşma olacaktır. Eğer sizler ideolojik anlamda siyaset yaparsanız çoluk-çocuğunuzun geleceğini düşünmeden oy verirseniz sadece kendinizin değil tüm Türkiye’deki belediye işçileri kaybetmiş olacaktır” dedi.

Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası Balıkesir Şubesi’nin 13’ncü Olağan Genel Kurulu tek liste ile gidilen seçimlerle tamamlandı. Mevcut Başkan Yüksel Özden tek aday tek liste ile yeniden başkanlığa getirildi.

Belediye-İş Genel Mali Sekreteri Bayram Özkan’ın divan başkanlığını yaptığı genel kurul Balıkesir ve Çanakkale bölgesindeki belediye ve belediyeye ait şirketlerde çalışan işçileri temsil eden delegelerin katılımıyla gerçekleştirildi. Belediye-İş Şube Başkanı Yüksel Özden genel kurulda yaptığı konuşmada genç işçilere seslenerek, “yarınlarınıza, yarınlarımıza hep birlikte sahip çıkalım. Biz birlik ve beraberlik içinde olursak karşımızda kimse duramaz” dedi.

 

BAYRAM ÖZKAN: “DEPREMDE HAYATLARINI KAYBETTİLER”

Genel Kurulun başında Belediye-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Bayram Özkan gündeme dair açıklamalarda bulundu. Özkan Belediye-İş sendikasının ülke genelinde güçlü bir sendika olduğunu belirttiği konuşmasında 6 Şubat’ta gerçekleşen ve 11 ili etkileyen depremin yaralarını hep birlikte sarmaya devam ettiklerini söyledi. Genel Mali Sekreteri Bayram Özkan, “Ülkemizi etkileyen deprem sonrasında Belediye-İş Sendikamıza üye 127 işçi arkadaşımız hayatını kaybetti. Bir o kadar da işçi arkadaşımızın evleri yıkıldı. Ankara’da bulunan Belediye-İş sendikamızın konuk evi ve Kuşadası’ndaki eğitim tesislerimiz bir süreliğine depremden olumsuz etkilenen vatandaşlarımızın kullanımına açıldı. Ayrıca depremden etkilenen sendika üyelerimize 10’ar bin liralık desteği sizlerden alınan aidatlardan ödedik” diye konuştu.

 

“BELEDİYELERDE 25 BİN KADROYA KARŞI 1,5 MİLYON ŞİRKET İŞÇİSİ VAR”

Sendikal faaliyetler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Mali Genel Sekreter Bayram Özkan, “Şimdiden bütün emekçi arkadaşlarımın 1 Mayıs Birlik-Dayanışma ve Mücadele Günü’nü kutluyorum. Türk-İş’in aldığı karar gereği Adana’da kutlamalara katılacağız. Türkiye’de çalışan özellikle bizim gibi yerel yönetimlerde çalışan; sabahın 05.00’inde kalkıp temizliği yapan, doğumdan ölüme hizmet götüren emekçi arkadaşlarımızla birlikteyiz. Bu dönem önümüzde tarihi bir seçim var ve Türkiye kaderini belirleyecek. Bunun yanında da işçiler de kaderlerini belirleyecek. Doğumdan ölüme kadar hizmet götüren tek sektör biziz ama belediye çalışanları her dönem ikinci sınıf insan olarak görülüyor. Onun için 14 Mayıs bizim için tarihi bir fırsattır. Biz aslında bir seçme değil belediye çalışanları kendi kaderlerini oylamaya gidecek. Türkiye’de belediye çalışanları aslında kadroluların kelaynak kuşu gibi kaldığı bir dönemden geçiyor. En az sayıda kadroya sahip yerler belediyeler oldu. Türkiye genelinde toplam 25 bin kadrolu belediye işçisi varken 1,5 milyonun üzerinde de taşeron dediğimiz şirkette çalışan arkadaşlarımız var. Önümüzdeki 14 Mayıs seçimleri bizim için bir hesaplaşma olacaktır. Eğer sizler ideolojik anlamda siyaset yaparsanız çoluk-çocuğunuzun geleceğini düşünmeden oy verirseniz sadece kendinizin değil tüm Türkiye’deki belediye işçileri kaybetmiş olacaktır” dedi.

 

“TÜM BELEDİYE ÇALIŞANLARINA KADRO”

Tüm belediye çalışanlarına amasız fakatsız kadro verilmesini istediklerini söyleyen Bayram Özkan, “Biz tüm çalışanlara ayrım yapmaksızın amasız, fakatsız gerçek bir kadro verilmesini istiyoruz. Bu kadroların aynı zamanda 52 günlük ilave tediye ikramiyelerin alınması demektir. Biz bunlarla ile ilgili iki dava açtık. Davanın bir tanesini Yargıtay aleyhimize verdi. Belediyeler kamudur, sizler de kamunun işçisisiniz. Ama şirket çalışanları kadrolu görünmüyor. Böyle bir anlayışa destek verir, oy verirseniz her şey başımıza gelir. Biz diyoruz ki ayrım yapmaksızın çöpü de, temizliği de, park bahçeleri de, fen işlerini de şirket işçileri yapıyor. Bunlar kamuda çalışıyor. Yakın zamanda gördük ki banka promosyonlarının yarısını şirket almış yarısını da işçi arkadaşlarımız almış. Kamu sayılmadığımız sürece biz dava açsak dahi davaları kaybediyoruz. Onun için bizim hep birlikte haykırmamız gereken amasız, fakatsız tüm çalışanlara kadro istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Genel kurul sonrası yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

“Yönetim Kurulu: Yüksel Özden (Şube Başkanı), Abdullah Erbaş (Şube Başkan Yardımcısı), Hüseyin Tuna Şube Mali Sekreteri), Abdurrahman Karakaş, Tezcan Küçüktekin (Yönetim Kurulu Üyesi)

Denetleme Kurulu: Selim Esmer, Uğur Çelik, Mehmet Özel.

Disiplin Kurulu: Kadir Günay, İbrahim Peker, Mehmet Doğan.

Genel Merkez Üst Kurul Delegeleri: Yüksel Özden, Abdullah Erbaş, Abdurrahman Karakaş, Tezcan Küçüktekin, Hüseyin Tuna, Selim Esmer, Uğur Çelik, Seçkin Arık, Abdurrahim Yalçın, Rıdvan Akkurt.”

HABER : AHMET ARZU