Burhaniye’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma programı yapıldı, yapılan programa Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Garnizon Komutanı, Piyade Albay İsmail İbiş, Belediye Başkan Vekili Tarık Erdil, Belediye Başkan Yardımcısı Tamer Midilli, Burhaniye Cumhuriyet Başsavcısı Turgay Osman Taş, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Çağdaş Ak, İlçe Emniyet Müdürü Metin Kartal, Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni katıldı.

Anma programı kapsamında ilk olarak darbe girişimi sırasında Ankara'daki Özel Harekat Merkezi'ne düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Mustafa Serin'in ve diğer şehitlerimizin Börülce Mezarlığı'ndaki kabirleri ziyaret edildi.

Anma programı şehitlerin mezarına çiçek bırakıldıktan sonra okunan mevlit ve dualar ile devam etti. Protokol daha sonra Mustafa Serin'in annesinin Burhaniye'deki evine ziyaret gerçekleştirdi. Şehidin annesi ile bir araya gelen protokol üyeleri evde şehit için dua ederek annesiyle sohbet etti. Anma günü programı Halk yürüyüşü ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenerek, camilerden okunacak sela ile son buldu.

 




KAYNAK: İHA