1. Haberler
  2. Gündem
  3. BİR BACAĞINI KAYBEDEN MALAZGİRTLİ VATANDAŞIN PROTEZ BACAK UMUDU

BİR BACAĞINI KAYBEDEN MALAZGİRTLİ VATANDAŞIN PROTEZ BACAK UMUDU

Muş’un Malazgirt ilçesinde 2 yıl önce geçirdiği kaza sonucu bir ayağını kaybeden Murat Kaya, yeniden yürüyebilme umuduyla protez bacağa ihtiyaç duyuyor.

featured

Muş’un Malazgirt ilçesinde 2 yıl önce geçirdiği kaza sonucu bir ayağını kaybeden Murat Kaya, yeniden yürüyebilme umuduyla protez bacağa ihtiyaç duyuyor.
Malazgirt ilçesine bağlı Karaali köyünde yaşayan Murat Kaya, 2022 yılında elektrik akımına kapılarak bir ayağını kaybetti, bir eli de işlevsiz hale geldi. Zorlu sürecinde yanında olan iş adamı Kazım Yağmur’un desteğiyle elektrik borcunu ödeyip tedavi sürecine destek olduğu Kaya, şimdi yeniden yürüyebilme umuduyla bir protez bacağa ihtiyaç duyuyor. Kaya’nın yaşadığı süreci anlatan Yağmur, ‘İki sene elektriksiz kaldı. 70 bin lira elektrik borcunu ödedik ve 2 senedir elimizden geldiği kadar yanında olmaya çalışıyoruz. Manevi destek de sağlamaya çalıştık. Şimdi onun yeniden yürüyebilmesi için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız’ dedi.
Sağlık durumuyla ilgili olarak doktorların protez bacak önerisiyle umutlandığını dile getiren Murat Kaya, ‘Protez sayesinde çocuklarımla daha aktif zaman geçirebilecek ve günlük yaşamımı daha kolay sürdürebileceğim’ diyerek destek beklediğini belirtti.

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.