1. Haberler
  2. Gündem
  3. 7 ÜNİVERSİTENİN HAFIZLARI ERZURUM’DA YARIŞTI

7 ÜNİVERSİTENİN HAFIZLARI ERZURUM’DA YARIŞTI

Erzurum’da Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilahiyat ve İslami ilimler fakültelerince Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür ve Gösteri Merkezi’nde yapılan programda, bölgedeki 7 üniversitenin birincileri yarıştı.

featured
0
Paylaş

Erzurum’da Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilahiyat ve İslami ilimler fakültelerince Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür ve Gösteri Merkezi’nde yapılan programda, bölgedeki 7 üniversitenin birincileri yarıştı.
Yapılan yarışma sonucunda; Atatürk Üniversitesi öğrencisi Senanur Çelik birinci, Fırat Üniversitesi’nden Güldeniz Kaya ikinci ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinden Kader Sümer ise üçüncü oldu. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’de, İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri arası ‘Hafızlık Yarışması’nın Doğu Anadolu Bölge Finali’ne katıldı.
Nene Hatun Kültür ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda bir konuşma yapan Vali Çiftçi, ‘Diyanet İşleri Başkanlığımızın son yıllarda bu tür yarışmalarla bu müesseseyi canlı tutmaya yönelik etkinlikler gerçekleştirdiğini gözlemlemekteyim. Fakat bu yarışmaların İlahiyat Fakültelerinin dışında diğer fakülteler arasında da yapılmasını faydalı buluyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı, Kur’an Kursları veya hafızlık proje okullarındaki öğrenciler 2-3 yıl gayret ediyor, çalışıyor ve hafız oluyorlar. Daha sonra da bu çocukların ezberleri takip edilmez, sağlamlaştırılmaz ise bir süre sonra bu ezberlerin zayıflamaya başladığını gözlemliyorum. Kur’an-ı Kerim’in ezberlenmesi, hafızada tutulması bir mucize olduğu gibi eğer ilgilenilmez ise kısa süre içerisinde unutulması da kaçınılmazdır’ dedi.

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!