Türkiye Ortak Tarım Politikası Ağı toplantısında, Balıkesir’deki tarımsal kalkınma projelerinin yerel ekonomiye katkıları değerlendirildi.

Balıkesir, Türkiye Ortak Tarım Politikası Ağı İzleme ve Değerlendirme Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Tarım ve Kırsal Kalkınma alanındaki programların daha etkin uygulanması, programlar arasındaki koordinasyonun sağlanması, sürdürülebilir üretim, güvenilir gıda ve pazar odaklı tarım politikaları üzerine değerlendirmeler yapılan toplantıya, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlık etti.

Toplantıya Balıkesir Vali Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman’ın yanı sıra, Balıkesir ve Çanakkale’den Tarım ve Orman İl Müdürlükleri, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, çeşitli enstitüler, kalkınma ajansları, belediye yetkilileri, kooperatif yöneticileri ve Yerel Eylem Grubu temsilcileri katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Türkiye Ortak Tarım Politikası çerçevesinde yapılan yatırımlar ve İl Müdürlüğü tarafından yürütülen 54 projenin Balıkesir'in tarım ve hayvancılığına katma değer sağladığını vurguladı.

 

HABER: HABER MERKEZİ