Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Orhanlı Mahallesinde “Kayra Ekmeklik Buğday Üretiminin Arttırılması” projesini inceledi.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Altıeylül Orhanlı Mahallesinde ‘Kayra Ekmeklik Buğday Üretiminin Arttırılması’ projesi kapsamında yerli ve milli tohum Kayra’nın gelişim aşamaları ve çıkış kontrollerine katıldı.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Kayra Ekmeklik Buğday Üretiminin Arttırılması projesi kapsamında Balıkesir bölgesinde daha önceden belirlenmiş olan 9 ilçede 105 kırsal mahallede 302 çiftçiye kıraç arazilerde ekimi gerçekleştirmek için teslim edilen Kayra Buğday tohumunun ekilişinin gerçekleştirildiği Orhanlı Mahallesinde gelişimi yerinde gördüklerini söyledi.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, “2024 üretim sezonunda yerli ve milli tohum ekili olan arazilerde yaptığımız saha çalışmaları kapsamında incelenen tarla kontrollerinde genel itibariyle çıkışlar ve gelişiminin gayet sağlıklı olduğunu gördük” dedi.

Altıeylül Orhanlı Mahallesinde gerçekleştirilen arazi kontrollerine Balıkesir İl Müdürü Erkan Alkan’ın yanı sıra Balıkesir İl Tarım ve Orman İlçe Müdürü Cemal Günaydın, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Kaan Erözmen ile teknik personeller katıldı.

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER