Burhaniye ilçesinde, Kırtık Köyü Organik Tarım ve Turizm Derneği çatısı altında bir araya gelen 52 çiftçinin ürettiği organik ürünler ilgi gördü.

Burhaniye ilçesinde, Kırtık Köyü Organik Tarım ve Turizm Derneği çatısı altında bir araya gelen 52 çiftçinin ürettiği organik ürünler ilgi gördü. Burhaniye Pazarında Mayıs ayından bu yana satış yapan vatandaşlar, organik ürünler sayesinde ceplerinin para gördüğünü söylediler.
İlçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Kırtık Mahallesinde 10 yıl önce başlatılan organik üretimden olumlu sonuç alınırken, ilçe pazarına getirilen ürünlerde büyük ilgi gördü. İlçe Pazarında kendilerine ayrılan bölümde ürünlerini satan vatandaşlar, ilgiden memnun olduklarını söyledi. Pazarda organik sebze ve meyve sattıklarını anlatan üretici Muharrem Zengin, 'Mayıs ayından bu yana satış yapıyoruz. Bu günlerde ürün çeşidimiz azaldı. Ancak, yaz boyunca iyi para kazandık. Pazara ne getirdiysek hepsi satıldı. Organik üretime devem edeceğiz' dedi. İsmail Deniz de, 'Biz organik üretimden çok memnunuz. Hele, geçtiğimiz yaz ürünler çok para yaptı. Taze fasulyenin kilosunu 30 liradan sattık. Daha ne olsun. Organik ürünler sayesinde cebimiz para gördü" dedi




KAYNAK: İHA