Balıkesir Genç İş İnsanları Derneği (BAGİAD) tarafından 40 üyenin katılımı ile gerçekleştirilen teknik gezi kapsamında Alman hazır giyim devi olan Hugo Boss’un Ege Serbest Bölgesi’ndeki üretim tesislerine ziyaret düzenlendi.

Balıkesir Genç İş İnsanları Derneği (BAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mert Kurşun ve beraberindeki 40 kişilik ekip düzenlenen teknik gezi kapsamında Hugo Boss'un Ege Serbest Bölgesi'ndeki üretim tesislerini ziyaret etti.

 

Hugo Boss Tekstil Sanayi Genel Müdürü Arif Kaya ve Hugo Boss İnsan Kaynakları ve Finanstan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Öztayıncı ile bir araya gelen BAGİAD üyeleriyle, Hugo Boss İş ve Organizasyonel Gelişim Birim Yöneticisi Benay Dereli tarafından yapılan sunum eşliğinde; şirketin üretim süreçleri, hedefleri ve insan kaynakları kültürü ile ilgili bilgiler paylaşıldı.

 

5 BİN 100 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANIYOR

1999 yılından bu yana İzmir’de faaliyet gösteren Hugo Boss grubunun kendi bünyesindeki tek üretim tesisi olan Türkiye fabrikası ile Avrupa pazarına yönelik tüm hazır giyim ürün gruplarında; grubun, üretimde Türkiye'nin önemini artırdığını söyleyen Arif Kaya, açılan dördüncü tesisle birlikte 5 bin 100 kişilik istihdama ulaştıklarını belirtti. Yüksek kalite standartlarında üretim yapıldığını, erkek-kadın giyim ve gömlek tarafında yapılacak yatırımların artırılarak penye ve gömlek hattında da büyümeye gideceklerini aktardı.

 

PEK ÇOK FARKLI POZİSYONDA İŞ İMKANI SUNULUYOR

Hugo Boss Tekstil Sanayi İnsan Kaynakları ve Finanstan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Öztayıncı ise; tekstil sektöründe deneyimli ve meslek öğrenmek isteyen deneyimsiz operatör adayları ile tekstil ve endüstri mühendisleri gibi pek çok farklı pozisyonda iş imkanı sunduklarını belirterek kadınların işgücüne katılımlarını önemsediklerini, bu sebeple üretim tesislerinde ve üst yönetimdeki kadın istihdam oranını yüzde 70’e ulaştırmayı hedeflediklerini aktardı.

 

Yaklaşık 3 saat süren teknik gezide üretim müdürleri tarafından BAGİAD üyelerine; üretim hattında yer alan başlangıç noktasından itibaren bitiş kısmına kadar, insan gücüyle birlikte makinalar üzerinde devam eden sürekli ve sistemsel seri üretim hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

 

Kalite odaklı üretimin öneminin vurgulandığı teknik gezinin ikinci kısmında BAGİAD üyelerine eşlik eden Hugo Boss Bilgi Teknolojileri Grup Yöneticisi Erkut Ekinci ise maliyet odaklı geliştirilen projelerden ve dijital dönüşümde yapılan önemli yatırımlardan bahsetti.

 

AKILLI FABRİKA İLE KALİTE STANDARTLARI VE
MAKİNA ARIZALARINI ÖNCEDEN TESPİT EDİLECEK

Akıllı Hata Tahminleme Sistemi olarak adlandırılan proje ile operatörlerin belirli bir model ve operasyonda yapacakları muhtemel hataların dijital ikiz tarafından önden simüle edilebilir hale getirilmeye başlandığını, böylelikle önleyici eğitimleri ve gerekli planlamaları yapmanın mümkün olabildiğini söyleyen Ekinci; Akıllı fabrika dönüşümünün ilk adımı olan ve fabrikanın dijital ikizini yaratma hedefiyle yürütülen M3P (Machine, People, Product, Process) stratejisi kapsamındaki SAIL (Smart Artificial Intelligence Leadership) projesiyle hem kalite standartlarını yükseltmeyi hem de makina arızalarını oluşmadan önce tahmin etmeyi hedeflediklerini belirtti.

 

 

BAGİAD üyeleri tarafından yoğun ilgi ve dikkatle takip edilen gezinin ardından memnuniyetini dile getiren Başkan Mert Kurşun; “Bizleri ağırladıkları için Hugo Boss Tekstil Sanayi Genel Müdürü Arif Kaya, İnsan Kaynakları ve Finanstan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Öztayıncı, Bilgi Teknolojileri Grup Yöneticisi Erkut Ekinci ile İş ve Organizasyonel Gelişim Birim Yöneticisi Benay Dereli başta olmak üzere emeği geçen herkese derneğimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Teknik gezinin ardından Başkan Mert Kurşun, Genel Müdür Arif Kaya’ya günün anısına yağcı bedir halısı hediye etti.

 

HABER: BUSE ASLAN