Bu yıl Ayvalık’ta 19’uncusu düzenlenecek olan Uluslararası Ayvalık Zeytin Hasat ve Turizm Festivali, Ayvalıklılarla buluşmaya hazırlanıyor.

19’uncusu gerçekleştirilecek olan Uluslararası Ayvalık Zeytin Hasat ve Turizm Festivali, 1-2-3 Kasım tarihlerinde coşku dolu etkinliklerle kutlanacak. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, festivale tüm halkı davet ederek, "Hasadımız bereketli, festivalimiz coşkulu olsun" dedi.

Zeytin ağacının antik çağlardan beri bolluğun, bereketin, barışın, adaletin ve bilgeliğin sembolü olduğunu hatırlatan Başkan Ergin, festivalin Ayvalık’ın eşsiz atmosferinde zeytin ve zeytinyağının lezzetini ön plana çıkaracağını belirtti.

Bu yıl festivalde, Ayvalık'ın köklü tarih ve gelenekleri ile buluşulacağına dikkat çeken Ergin, zeytin başkenti Ayvalık’ta yerel üreticilerin eşsiz ürünlerinin sergileneceği stantların yanı sıra sembolik zeytin hasatları, hasat yarışmaları, gastronomi etkinlikleri, uluslararası paneller, söyleşiler, yöresel atölyeler ve konserler gibi çeşitli etkinliklerin yer alacağını ifade etti.

Festival, zeytin ve zeytinyağı markalarının sergileneceği, zengin bir programla katılımcıları bekliyor.

 

HABER: BUSE ASLAN