Balıkesir Üniversitesi, Çanakkale Üniversitesi ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı ortaklığında hazrılanan RE-YOU projesinin kapanış etkinliği BAÜN’de yapıldı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından hazırlanarak, Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ortaklığında Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında desteklenmeye layık görülen yaklaşık 8 milyon Avro bütçeli “Renewable Youth Energy/RE-YOU (Yenilenebilir Gençlik Enerjisi/Yeniden Sen) Operasyonu” başlıklı proje kapsamında kapanış etkinliği gerçekleştirildi.

BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe; Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Kent Konseyi Başkanı Sevinç Baykan Özden, BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüney Erenoğlu, Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Halil Ertuğrul, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Prof. Dr. Fatih Satıl, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, GMKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, BAÜN Genel Sekreteri Yemliha Yanar, Projenin Takım Lideri Prof. Dr. Dusan Gvozdenac, proje ekibi ve projede eğitim alan kursiyerler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda ilk olarak mezun kursiyerler yaptıkları konuşmalarla, proje hakkındaki duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Daha sonra protokol konuşmalarıyla devam eden etkinlikte; Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula ve GMKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, proje süreci ile proje çıktılarının önemine dikkat çeken konuşmalar gerçekleştirdi. Programda yapılan konuşmalarda 400 kursiyerin mezun olduğu ve halihazırda yaklaşık 150 kursiyerin istihdamının gerçekleşmesine vesile olan projenin kapsamı ve öneminin yanında; yenilenebilir enerji, yeşil yaka istihdamı ve yenilenebilir enerji sektöründe nitelikli eğitim kapasitesine sağlanan katkının önemine dikkat çekildi.

Proje kapanış etkinliği, mezunlara belge ve sertifikalarının, proje ekibine de plaketlerinin verilmesinin ardından sona erdi.

HABER: BUSE ASLAN