Balıkesir Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi ortaklığında İstanbul’da “ROG İnflamasyona ve Ağrıya Çok Yönlü Bakış Sempozyumu” gerçekleştirildi.

Balıkesir Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Sağlık ve Bilim Derneği ve Akademik Geriatri Derneği tarafından “ROG İnflamasyona ve Ağrıya Çok Yönlü Bakış Sempozyumu” gerçekleştirildi. 6-7 Eylül 2024 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun onursal başkanı olduğu sempozyum; İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Geriatri Anabilim Dalından Prof. Dr. Mehmet Akif Karan ve Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalından Prof. Dr. Nilay Şahin’in destekleriyle gerçekleştirildi.

175 katılımcının katıldığı sempozyum boyunca alanında uzman genel dahiliye, geriatrist, nörolog, fizik tedavi ve rehabilitasyon ve romatoloji uzmanları, akademisyenler ve asistanlar, sivil toplum kuruluşları, ilaç ve medikal firmalar, gerçekleştirilen bilimsel oturumlar, paneller ve bildiri sunumlarında güncel gelişmeleri değerlendirdi.

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Kongre Eş Başkanı Prof. Dr. Nilay Şahin, sempozyumda gerçeklesen 20 bilimsel oturum ve 1 uydu sempozyumda; 18 oturum başkanının moderatörlüğünde 30 konuşmacının sunumlarını yaptığını, ayrıca 24 sözlü bildiri sunulduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Nilay Şahin sempozyum kapsamında; Kas İskelet Sistemi Mezoterapi Uygulamaları, Miyofasiyal Gevşetme Teknikleri, Ozon Tedavisinde Prensipler ve Ozon Uygulamaları, Kas İskelet Hastalıklarında Kök Hücre Uygulamaları, Tanısal ve Girişimsel Ultrasonografi ve Botilinum Toksin Enjeksiyonları gibi kurslar da gerçekleştirildiğini belirtti.

Sempozyumun alandaki önemine dikkat çeken Prof. Dr. Nilay Şahin; “Bazen iltahapların altından farklı romatolojik veya nörolojik hastalıklar çıkabiliyor. Bu nedenle öncelikle hastanın vücudunda neden iltahap olduğunu tespit etmeliyiz. İşte bu nedenle hastalığa erken dönemde müdahale etmek ve hastayı her yönüyle değendirerek tedaviye almak önemlidir. İltahapların çok çeşitli tedavi şekilleri vardır ve özellikle romatoloji, nöroloji, geriatri ve fizik tedavi gibi farklı branşların bazen ortak bir değerlendirme ile bu hastalığa yaklaşımı tedavi başarısını arttıracaktır. İşte bu düşüncelerle çıktığımız yolda Sağlık ve Bilim Derneği, Akademik Geriatri Derneği, Balıkesir Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi ortaklığında ROG İnflamasyona ve Ağrıya Çok Yönlü Bakış Sempozyumunu gerçekleştirdik” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

 

HABER: HABER MERKEZİ