Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ortaklığında “Savaştepe Sarıbeyler’de Dokumacılık ve Keçecilik” çalıştayı düzenlendi.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Burhaniye Meslek Yüksekokulu, Sarıbeyler Turizm Derneği ve Savaştepe Halk Eğitimi Merkezi iş birliği, Bir Tohum Vakfı ve Savaştepe Belediyesi’nin desteği ile hazırlanan, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı GEF-SGP fonu tarafından finansal olarak desteklenen “Gelenekten Geleceğe Yerel Türlerin Yolculuğu” projesi kapsamında Savaştepe Sarıbeyler’de Dokumacılık ve Keçecilik Çalıştayı düzenlendi.

Savaştepe Ethem Çavuş Kültür Merkezi’nde düzenlenen çalıştayın açılış törenine; Savaştepe Belediye Başkanı Ali Koyuncu, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, Burhaniye Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muammer Bezirgan, Sarıbeyler Turizm Derneği Başkanı İsmail Coşkun Aydemir, akademik ve idari personel ile Sarıbeyler Turizm Derneği üyeleri katıldı.

Açılış konuşmalarını Savaştepe Belediye Başkanı Ali Koyuncu ve Sarıbeyler Turizm Derneği Başkanı İsmail Coşkun Aydemir’in yaptığı çalıştay, açılış paneli ile devam etti. Moderatörlüğünü Burhaniye Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muammer Bezirgan yaptığı panelde, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl “Balıkesir’de Türk Dokumacılık Sanatında Kullanılan Doğal Bitkiler”, BAÜN Veteriner Fakültesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Büşra Yaranoğlu “Savaştepe’de Koyunculuk ve Koyun Yününün Kullanım Alanları” ve BAÜN Burhaniye Meslek Yüksekokulu akademisyenlerinden Öğr. Gör. Meziyet Narin de “Savaştepe Sarıbeyler’de Dokumacılık ve Keçeciliğin Değerlendirilmesi” hakkında sunumlar gerçekleştirdi.

Sarıbeyler Mahallesinde oluşturulan dokuma ve keçe atölyelerinin de gezildiği çalıştayda, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl tarafından 81 yaşındaki geleneksel keçe ustası Mustafa Gören ve Keçe Ustası Mübeccel Aişe Bolat’a projeye verdikleri destek dolayısıyla teşekkür plaketi takdim edildi.

2 gün süren çalıştay, farklı konularda düzenlenen oturum ve atölye çalışmaları ile sona erdi.

 

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER