Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, üniversitede yapılan çalışmalar ve yeni eğitim öğretim dönemi hakkında bilgi vermek için basın mensuplarıyla buluştu.

Rektör Prof. Dr. İsmail Boz Üniversite çalışmaları hakkında bilgiler paylaşmak ve özellikle de YKS 2024 tercih sonuçlarının açıklanması doğrultusunda Üniversitenin doluluk oranları ve öğrenci sayıları gibi verileri aktarmak amacıyla Üniversite Merkez Yerleşkemizde gerçekleştirilen öğle yemeğinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Merkez Yerleşkemizde bulunan Personel Yemekhanesi’nde düzenlenen toplantıda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı ile Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğretim Görevlisi Muhammet Yörübulut da hazır bulundu.

 

Basın mensuplarıyla bir araya gelerek Üniversiteye dair gelişmeleri paylaşmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, bilimin ve üniversitelerin ülkelerin kalkınmasında çok önemli bir rol üstlendiği gerçeğinin altını bir kez daha çizerek Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak ülkemizin çağ atlamasına katkı sunmayı ve Üniversitemiz faaliyetlerini bu hedef doğrultusunda sürdürdüğünü ifade etti.

 

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinin, ülkemizde ve dünyada değişen ihtiyaçları merkeze alarak açmış olduğu yenilikçi bölüm ve programlarında tecrübeli, genç ve dinamik akademik kadrosu, araştırmaya dayalı, uygulamalı ve yüksek teknoloji destekli eğitim modeli ile eğitim-öğretim faaliyetlerini uluslararası düzeyde sürdürdüğünü belirten Rektör Boz, bu bağlamda 04.08.2023 tarihli ve 32269 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan 7477 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile kurulan İletişim ve Ziraat Fakültelerimiz hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

 

“TIP FAKÜLTE BİNAMIZ TAMAMLANDI”

Açıklamasının devamında ise yeni eğitim-öğretim döneminde Tıp Fakültemizde yaşanan gelişimleri paylaşan Prof. Dr. İsmail Boz, “Tıp Fakültesi binamızın da tamamlanmasının heyecanını yaşıyoruz. Öğrencilerimiz üniversiteler arasında yapılan protokol çerçevesinde eğitimlerine İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde devam etmekteydiler. Yeni eğitim-öğretim yılıyla beraber öğrencilerimiz, artık bizimle beraber olacaklar.” ifadelerini kullandı. Yeni eğitim-öğretim dönemindeki bir diğer gelişme olan, Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Enstitülerimizin tek çatı altında toplanarak Lisansüstü Eğitim Enstitüsüne dönüştürülmesinden bahseden Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, “01/08/2024 tarihli ve 8785 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Üniversitemiz Enstitülerini “Lisansüstü Eğitim Enstitüsü” adıyla tek çatı altında topladık. Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Gönen Jeotermal Enstitüsü hem akademik hem de idari açıdan kapsamı genişletilerek “Lisansüstü Eğitim Enstitüsü” ismiyle 2024-2025 eğitim-öğretim yılında faaliyetlerine devam edecektir.” ifadelerini paylaştı.

 

“%106’LIK KONTENJAN DOLULUK ORANINA ULAŞTIK”

Açıklamasının devamında ise Üniversitenin akademik ve fiziki gelişimi ile birlikte öğrenci sayısının da her geçen yıl artmaya devam ettiğini belirten Rektör Boz, “2024 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre bu yıl yaklaşık %106’lık kontenjan doluluk oranına ulaştı ve doluluk oranında en önde gelen üniversiteler arasında yer aldı. 2024-2025 eğitim-öğretim dönemi için Üniversitemizin toplam 3.940 olan kontenjanına 4.038 öğrencimiz yerleşti ve genel kontenjan doluluk oranı %105,64 oldu. Kayıtlarımızdaki başarı oranımız ise yaklaşık % 90’dır ama ek yerleştirmelerle beraber bu oran da % 100’e ulaşacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

 

“69 ÜLKEDEN 2 BİN 450 MİSAFİR ÖĞRENCİMİZ VAR”

Ayrıca Üniversitenin uluslararasılaşma çalışmalarında da büyük mesafe kat ettiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, “Erasmus+ ve Mevlâna öğrenci değişim programları çerçevesinde bugüne kadar 100’ün üzerinde uluslararası anlaşma yürürlüğe girmiş olup, her yıl bu üniversiteler ile öğrenci ve personel değişimi gerçekleştirilmektedir. Farabi Öğrenci Değişim Programı çerçevesinde ise ülkemizdeki tüm devlet üniversitelerinde öğrencilerimiz belirli bir süre öğrenim görme imkânına sahiptir. Bunların yanı sıra, Üniversitemiz programları ile TÖMER bünyesinde öğrenim gören 69 ülkeden yaklaşık 2.450 civarında uluslararası misafir öğrencimiz bulunmaktadır. Üniversitemiz, yabancı öğrenci ve uluslararasılaşma açısından uzun zamandır Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasında yer almaktadır. 2024 Öğrenci Yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemiz; Afrika’dan Uzak Doğu’ya, Türkî Cumhuriyetlerden Balkanlara, Amerika’dan ada ülkelerine kadar 5 kıta 72 ülkeden 2229 öğrencinin tercih ettiği üniversite olmuştur. Böylece uluslararası misafir öğrencilerimizde kontenjanlarımız %100 doluluk oranına ulaşmıştır.” bilgilerini paylaştı.

 

Öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını giderebilmek adına yoğun çaba sarf edildiğini belirten Rektör Boz, Merkez Yerleşkesi içerisinde 30 dönümlük arazi içerisinde yapımı tamamlanmak üzere olan 1.198 kişilik Zağnos Paşa Erkek Öğrenci Yurdu’nun 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde faaliyete geçeceği bilgisini paylaştı.

 

Üniversitenin, hem yönetim hem de güçlü akademik kadrosuyla birçok projeyi hayata geçirdiğini belirten Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, Üniversitemizin bizzat üstlendiği BANÜ-Elçi ile akademisyenlerin yürüttüğü MAR-PİNA ve MAR-ÇAYIR gibi projelerle ilgili detaylı bilgiler paylaştı.

Cumhuriyetin 100. Yılını taçlandırmak adına Üniversite tarafından planlanan “Türkiye Yüzyılının Başında Seminer Serisi” hakkında bilgiler aktaran Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, “80’in üzerinde seminer düzenledik. Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümünde bu sayıyı 101’e tamamlama düşüncesindeyiz. Sizler de bu seminerlere, konferanslara iştirak ederek yanımızda oldunuz, bunun için de sizlere ayrıca teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

“Kurulduğumuz günden bu yana desteklerini esirgemeyen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hep birlikte Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ni Türkiye'nin saygın üniversitelerinden biri yapacağımıza ve siz kıymetli basın mensuplarımızın Üniversitemizin daima yanımızda olacağınıza inanıyorum.” diyerek sözlerine son veren Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, katılımlarından ötürü tüm basın mensuplarına teşekkür etti.

 

Basın mensuplarının soruları ile son bulan toplantının ardından Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı ile Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğretim Görevlisi Muhammet Yörübulut basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çekildi.

 

HABER: HABER MERKEZİ